Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: irda w ibm a31
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
dudpis
Od nie dawna mam laptopa firmy IBM model A31 i w panelu sterowania jest opcja "Łacze bezprzewodowe" i jak rozumiem jest to irda. No i tam jest zaznaczona opcja "odtworz dzwiek gdy w poblizu znajdzie sie urzadzenia podczerwieni" i mam problem bo zupelnie nie wiem gdzie mam przystawic telefon aby cos przeslac (mam sony ericsson k750i). Prosze o odpowiedz gdzie mam ustawic port aby cos wyslac i jezeli trzeba zainstalowac jakis program do tego potrzebny to jaki...
Cezar708
screenshot z manual strona 150.

pozycja numer sześć to ta, gdzie znajduje się port IrDA... przyłóż do tego telefon i powinien Ci wykryć telefon. Reszta zajmie się oprogramowanie.
dudpis
pozycja nr 6 to karta sieciowa jest to wejscie na kabel...
Cezar708
W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale opierałem się na manualu. A tam było zaznaczone, ze to pozycja numer sześć.

Osobiście nie miałem kontaktu z tym typem, ale zwykle port IrDA powinien być za taką ciemną, półprzezroczystym plastikiem. Przejrzyj obudowę, gdzieś powinien być.

Pozdrawiam
dudpis
wlasnie nie ma tu nic takiego szukalem nie wiem moze wejscie jest pod obudowa czy gdzies..
dam 2 fotki moze ktos ma takiego laptopa i wie gdzie to sie znajduje

schiller12345
irda znajduje się tuż lewej stronie gniazda na podłączenie dzwięku zewnętrznego

jam ma takiego samego lapka tylko mam problem nie wykrywa mi dysku twardego dysk pracuje i nic musze siedzieć na linuxie uruchamianym z płyty może ktoś wie coś o tym problemie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.