Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Jerem!asz
witam, mam pewien problem, otóż zrobiłem sobie prosty liczniik odwiedzin w php, oparty na zmiennej sesyjnej, który zapisuje mi dane do bazy. wszystko jest ok, ale mam problem teraz, bo nie chce żeby mi liczył niektórych użytkowników (powiedzmy z prawami 'administratorów' ). próbowałem odejmować od całkowitej liczby odwiedzin -1 jezeli zalogował sie 'administrator' czyli wychodzi na 0 ( +1 -1 = 0) ale to nie zdaje egzaminu, bo jeśli sie wyloguje i zaloguje ponownie to suma wyjdzie -1
dziekuje za pomoc,
Neeke
Może użyj składni if jezeli osoba zallogowana ma prawa administratorskie to niezapisuje do sesji a jezeli to np,. zwykly user to dopiro wpisze odwiedzajacego
Jerem!asz
ale jezeli strona została otwarta po raz pierwszy to skad mam wiedzieć czy to user czy admin ?
Neeke
zrob tak ja robisz tylko ztym ze podczas wylogowywania daj warunek by nie odejmowalo jezeli uprawnieniaa sa administracyjne
Jerem!asz
ok, ale jeżeli ktos nie kliknie wyloguj, tylko po prostu zamknie okno przeglądarki? kurcze, niby takie proste, ale zawiłe smile.gif

prosze o jakąś podpowiedź
kasztan165
Wtedy sesja się automatycznie zniszczy :]

// Można to zauważyć np. w firefoxie jak on się nam zamknie nieprawidłowo, wtedy pyta czy ma przywrócić sesje czy otworzyć nową tongue.gif
Jerem!asz
Cytat(kasztan165 @ 13.01.2008, 22:55:15 ) *
Wtedy sesja się automatycznie zniszczy :]

ale to mi nic nie daje przecież, ja jakos musze odjąć przeciez -1 od całkowitej liczby odwiedzających

Cytat(kasztan165 @ 13.01.2008, 22:55:15 ) *
// Można to zauważyć np. w firefoxie jak on się nam zamknie nieprawidłowo, wtedy pyta czy ma przywrócić sesje czy otworzyć nową tongue.gif

opera otwiera strone od razu z poprzedniej sesji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.