Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]logowanie wszelkich mozliwcy SERVER_HTTP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-gomu-
Witam
chcialbym logowac przy odwiedzaniu mojego serwisu wszystkich mozliwych informacji jakie tylko mozna od odwiedzajacego wyciagnac: i.p (rowniez proxy), referer, url, http-host, time, i wszystko o czym nie wiem smile.gif
chcialbym ewentualnie zrezygnowac z niektorych zmiennych, zamiast zaczynac od zera i przeoczyc cos co moze okazac sie istotne.
z gory dzieki za pomoc
b_chmura
  1. <pre>
  2. <?php
  3. print_r($_SERVER);
  4. ?>
  5. </pre>

wsadź to do jakiegoś pliku i włącz
tsharek
w tablicy hiperglobalnej $_SERVER masz większość potrzebnych informacji. A gdzie chciałbyś to zapisywać? do bazy danych czy do pliku? Jak do pliku to polecam error_log" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - służy do odkładania logów (nie tylko tych o błędach:P) - paramert 3 oznacza do pliku.
Gość
Ok, dzieki za pomoc,
z tego _SERVER wydlubie juz interesujace mnie zmienne... dorzuce time, na koncu <hr> i do pliku, log bedzie jak znalazl smile.gif
-gomu-
Qrde, dzialalo i przestalo...
mam:
Kod
<? echo $_SERVER; ?>

wczesniej wyswietlaly mi sie te wszystkie mienne, a teraz tylko
Kod
Array

Jestem w kropcje.... ktos wie dlaczego ktos sie dzieje?
kresh
tablice wyświetla się w php tak:
  1. <?php
  2. echo "<pre>";
  3. print_r( $_SERVER );
  4. echo "</pre>";
  5. ?>
-gomu-
Pysznie, dzieki za --=#POMOC#=--
-gomu-
Qrcze, nie moge tej calej tablicy zapisac do pliku... wczesniej nie mialem z tym problemu..
SirZooro
Funkcja print_r może to co normalnie wypisuje zwrócić jako wynik - trzeba tylko podać jako drugi parametr TRUE. Jeżeli dane które zapisujesz chcesz później wyświetlać za pomocą PHP, poczytaj też o serialize i unserialize.
-gomu-
Tylko ze wczesniej $dane = $_SERVER;
i dzialalo a teraz w zmiennej jest "Array"
b_chmura
Cytat(-gomu- @ 22.01.2008, 06:58:43 ) *
Tylko ze wczesniej $dane = $_SERVER;
i dzialalo a teraz w zmiennej jest "Array"

jeśli użyjesz file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual uzyskasz omawiany efekt.

1. <?php
  2. file_put_contents('jakis_plik.txt', $_SERVER);
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.