I znowu podobny problem co ostatnio na localhost mi pobiera do drugiego selecta dane, a na serwerze yoyo.pl już nie :/
Siedzę próbuje dojść ale nie wychodzi mi.
index.php
pobierz.js
var ajax = new sack(); function pobierz_podkategorie(sel) { var podkategoria = sel.options[sel.selectedIndex].value; document.getElementById('pobkat').options.length = 0; // Empty city select box if(podkategoria.length>0){ ajax.requestFile = 'pobierz_podkategorie.php?podkategoria='+podkategoria; // Specifying which file to get ajax.onCompletion = utworz; // Specify function that will be executed after file has been found ajax.runAJAX(); // Execute AJAX function } } function utworz() { var obj = document.getElementById('pobkat'); eval(ajax.response); // Executing the response from Ajax as Javascript code }
pobierz_kategorie.php
<?php { include('admin/config.ini'); $k = mysql_query("SELECT * FROM podkategorie WHERE id_kategoria = ".$pobrana." order by podkategoria ASC ") or die('Błąd!'); { { } } } ?>
No i plik gdzie znajduje się formularz z selectami :
<select class="input_wpis" name="kategorie" onchange="pobierz_podkategorie(this)"> <?php include('admin/config.ini'); $kategorie = mysql_query("SELECT * FROM kategorie") or die('Błąd!'); if(mysql_num_rows($kategorie) > 0) { while($lista = mysql_fetch_array($kategorie)) { $kate = $lista[0]; } } ?> </select> <select name="podkategorie" id="pobkat"> </select>
zacząłem szukać błędu i webdeveloper za każdym razem gdy dokonuje zmiany w pierwszy selecie wywala coś takiego
Błąd: missing ; before statement Plik źródłowy: http://www.xxxxxxxxx.yoyo.pl/js/pobierz.js Wiersz: 18, Kolumna: 96 Kod źródłowy:
o co tu chodzi skoro ja nie mam dodanych statystyk googla u siebie w skrypcie

czyżby to przez darmowy serwer yoyo te moje problemy ?