Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mała przero .. Oscommerce
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dzesi
Witam w naszej firmie ( tam gdzie pracuje ) nasz zespół dostał zlecenie wykonania sklepu w os commerce i przerobienie go pod php i z wyłączona funkcja Register_globals niby wszystko ok ale dokumentacja kiepska do tego cuda smile.gif, napisaliśmy kilka modułów do tego psc dla naszego klienta dodam ze potem sklep ma być obsługiwany przez subiekt gt
I teraz tak wszystkie tablice $HTTP_GET_VARS itd zmieniłem na nowszą wersje $_POST[] ITD
I jednak jak wyłączę RG TO I TAK POKAZUJE MI SIE KOMUNIKAT ZE MUSZE włączyć RG nie wiem jak do końca to rozegrać bo w wilu plikach widzę metody ini_get i ini set np if (function_exists('ini_set')) {
ini_get('register_globals') or exit('FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!');
}
Czy ktoś może mi powiedzieć co jeszcze mam pozmieniać żeby to chodziło bez RG i php5
Dodam ze nigdy wżyciu nie przerabialiśmy os commerce i to mamy na to 5 dnia tzn od poniedziałku w piątek musimy go zdać Najgorsze jest to ze jest ponad 1000 plików bałagan w kodzie i mamy tak mało czasu i jeszcze dużo przeróbek
Mam nadzieje ze ktoś pomoże smile.gif worriedsmiley.gif Szukałem w Google wszystkie pomoce ktore były na oscommerce.com itd sprawdzaliśmy ale nie gra tak jakbyśmy chcieli .Prawdę mówiąc nie mamy na to czasu zeby od a do z go przeorać
AxZx
no ale jak to sobie wyobrazasZ? ze ktos za ciebie zarobi ?smile.gif
sam sobie odpowiedziales

jezeli osCommerce wyrzuca ci blad to najprawdopodobniej wlasnie jest kod cos w stylu
Kod
ini_get('register_globals') or exit('FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!');

przeszukaj te 1000 plikow w poszukiwaniu frazy register_globals i usun kod sprawdzajacy czy jest ta opcja wylaczona.
dzesi
Dzinx ale to wcześniej zrobiłem już i nadal dupa:( .Na prawde sie nie dziwie ze ludzie maja dość os commerce

MNIE SIE ZDAJE ZE gdzieś JESZCZE jakieś FUNKCJE SA W TYM OSC , BĘDĘ szukał JAK BY ktoś coś wiedział TO NIECH PISZE aaevil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.