ewelinac18
18.01.2008, 10:31:21
Posiadam taką funkcje ale jak ją wywołuje wyskakuje mi błąd może ktoś wie dlaczego
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\apache\httpd\html\html\licz.php on line 137" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual<?php
function licz()
{
$plus = "plus_".date('my'); $all = "all_".date('my'); $zap02 = "SELECT id_typera, (COUNT(if(status='dobre.png',id_typera,NULL))) AS plus, COUNT(id_typera ) AS wszy FROM typy GROUP BY id_typera";
{
$zap03 = "UPDATE typy_stat SET $plus = $row[1], $all = $row[2] WHERE id_typera = $row
[0] LIMIT 1";
if ($ile0 == '0') {
$zap04 = "INSERT INTO typy_stat (id_typera ,$plus ,$all) VALUES ('".$row[0]."', '".$row[1]."', '".$row[2]."')";
}
}
}
?>
nospor
18.01.2008, 10:36:18
Zajrzyj do manuala i zobacz jakiego parametru oczekuje mysql_num_rows()
Następnie zajrzyj znowy do manuala i zobacz co zwraca mysql_query() dla zapytan typu UPDATE.
jak juz bedziesz miala te dwie wartosci to porownaj sobie czy oby przypadkiem się nie zgadzaja (a uwierz na slowo - niezgadzaja sie)
Moze zamiast mysql_num_rows chcialas uzyc mysql_affected_rows? Ale takie rzeczy to najpierw sie sprawdza w manualu - to tak na przyszlosc
ewelinac18
18.01.2008, 13:06:28
dzięki bardzo duzo mi pomogłeś

szukałam tego i nie wiedziałam jak to zrobić