Witam!

Mam taki kod:

1. <?php
  2. while($row1p=mysql_fetch_array($s1))
  3. {
  4. echo "<tr><td>"; echo $row1['idtadreswww']; echo "</td><td>"; echo $row18['nazwa']; echo "</td><td>"; echo $row1['adres'];
  5. echo "</td><td>"; echo $row1['id']; echo "</td><td>"; echo $row1['opis']; echo "</td><td>";
  6. echo '<a href="index.php?sel=filmy_base_del"><span class="style3">Usuń</span></a></td></tr>';
  7. }
  8. ?>

Prubuję w nim wyciągnąć dane z
  1. <?php
  2. $a1=mysql_query("select idtadreswww, idtrodzajdanych, adres, id, opis from tadreswww");
  3. $row1=mysql_fetch_array($a1);
  4. ?>

Ale że kolumna "idtrodzajdanych" ma być wzięta z innej tabeli (ponieważ w tabeli z której wyciągałem powyżej jest tylko id rekordu który mam wyciągnąć z innej tabeli) to zastosowałem dodatkowo coś takiego:
  1. <?php
  2. $s18=mysql_query("select nazwa from trodzajdanych where idtrodzajdanych='".$row1['idtrodzajdanych']."'");
  3. $row18=mysql_fetch_array($s18);
  4. ?>

Po wywołaniu pisze:
Cytat
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\Program Files\VertrigoServ\www\project1\index.php on line 88

a 88 linijka to klamra {
  1. <?php
  2. while($row1p=mysql_fetch_array($s1))
  3. {
  4. ?>

Niestety nie działa mi to sad.gif Jeśli ktoś byłby życzliwy i podpowiedział mi jak rozwiązać ten problem to będe wdzięczny.

Pozdrawiam!

problem już rozwiązany. post można usunąć.