Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]odliczanie czasu
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
uczaj21
witam serdecznie.Chcialbym wykonac skrypt JS lecz niewiem jak wziasc sie za niego dodam ze jestem poczatkujacym.Przejde do konkretow.Skrypt mial by odliczac czas a dokladniej godziny min i sec.skrypt polega na tym iz kiedy bedzie godzina 8 rano bedzie odliczal od tej godziny godziny do 20.np kiedy mamy godzine 8 rano to wyswietli taki komunikat " do zamkniecia sklepu pozostalo 12 godzin 0 min 0sec" a kiedy np 11 "do zamkniecia pozostalo 9 godzin".A jesli minie godzina 20 bedzie odliczal czas do nastepnego dnia do godziny 8 czyli godziny otwarcia.Jeli bedzie niedziela bedzie odliczal dni do otwarcia nastepnego dnia czyli poniedzialku do 8.Prosze o pomoc
uczaj21
no tak a jak mam sobie poradzic z tym jak jestem poczatkujacym questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
gekon
Poczytaj o funkcji setTimeout i obiekcie Date. Na forum też już parę razy było.
uczaj21
Potrzebuje konkretow kodu podajesz mi funkcie lecz ja niewiem jak je wykorzystac
gekon
Ale na stronach, które podałem są przykłady jak wykorzystać te funkcje. Wystarczy poświęcić im chwile.
uczaj21
no tak ale ja nie wladam tak angielskim jak polskim i potrzebuje opisu kodu.pOTRZEBUJE TYLKO PRZYKLADU NIEROZUMISZ ZE NIE POTRAFIE.
gekon
  1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
  2. <html lang="pl">
  3. <title>setTimeout()</title>
  4. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
  5. <script type="text/javascript">
  6. var c=0
  7. var t
  8. function timedCount()
  9. {
  10. document.getElementById('txt').value=c;
  11. c=c+1;
  12. t=setTimeout("timedCount()",1000);
  13. }
  14. </script>
  15. </head>
  16.  
  17. <input type="button" value="Odliczaj!" onClick="timedCount()">
  18. <input type="text" id="txt">
  19. </form>
  20. </body>
  21.  
  22. </html>

Po kliknięci przycisku "Odliczaj!" zostanie wywowała funkcja timedCount(), która co sekundę będzie zmieniała wartość pola txt. Z datami nie chce mi się bawić: jeżeli nie znasz angielskiego to poszukaj na google opisu tych funkcji po polsku - wiesz jak się nazywają.

Edyta: EOT.
uczaj21
MI NIE JEST POTRZEBNY PRZYCISK CHCE ABY ODRAZU ODLICZAL CZAS
nospor
po pierwsze: Nie drzyj sie
po drugie: wogóle nie wkladasz wto wlasnego wkladu ani wysiłku, tylko liczysz na gotowca. Jedyny wysiłek jaki tu zrobiłeś to KRZYCZENIE. A ludzie naprawde starają ci się pomóc
po trzecie: w związku z powyzszym, temat ląduje w giełdzie ofert. Jesli ktoś nie wklada nic od siebie znaczy ze za prace/pomoc ma zamiar zaplacic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.