mam zrobione skrypty w php, ktorea sa oparte o zapytania Mysql.
Korzystam z websera.. wszystko oczywiście pięknie ładnie chodzi, wszystkie skrypty działają, kodowania są poprawne..
wrzucam pliki na server yoyo i co sie okazuje? kodowanie jest poprawne, dobrze wyświetla pliki, ale nie działa mi kilka funkcji.. oto przykladowy plik, ktory oczywiscie na kompie dziala, a na servie niechce dzilac.. podkresle tylko, ze wczoraj wszystko dzialalo, dzisiaj zmieniłem kodowanie, żeby były polskie znaki, czyli każdy plik php jest teraz utf-8, bo takie jest kodowanie.. nie wiem co jest nie tak, juz nie mam do tego głowy..
<? $iddd = $_SESSION[id]; if($_POST && $mode == "change"){ include 'mysql.php'; $a = $_POST[test]; $aa = $_POST[testt]; $c = $_POST[tekst]; $d = $_POST[podpis]; if(!$a){ } else{ if($a != $aa){ } else{ $sql = "UPDATE `osoba` SET `password` = '$b' WHERE `id` = '$iddd'"; } } $sql = "UPDATE `ustawienia` SET `tekst` = '$c' WHERE `id_os` = 0 LIMIT 1"; $sql = "UPDATE `osoba` SET `podpis` = '$d' WHERE `id` = '$iddd' LIMIT 1"; } ?> <center> <br><b><font size="4">Ustawienia</font></b> <br><br><br> <form action="index.php?body=ustawienia&mode=change" method="post"> Nowe Hasło<br> <input type="password" name="test"><br> Powtórz Hasło<br> <input type="password" name="testt"><br><br> Napis Pod Logo Widzialny Na Stronie Głównej<br> <? include 'mysql.php'; $id = 'SELECT * FROM `osoba` WHERE `admin` = 1 '; $i = $row[id]; } $spr = 'SELECT `id_os` FROM `ustawienia` LIMIT 0,30 '; $test = $row[0]; } $sql = 'SELECT `tekst` FROM `ustawienia` LIMIT 0,30 '; $tekst = $row[0]; } if($i==$test){ } else{ } $sql = "SELECT `podpis` FROM `osoba` WHERE `id` = '$iddd' LIMIT 1"; $podpis = $row[0]; } ?> <br> <input type="submit" value="Zmień >>"> </form> </center>