Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mapy Google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Peqper
Witam.

Od paru dni szukam odpowiedzi na pytanie, czy mogę wykorzystać mapy google w moim katalogu, do prezentacji np. lokalizacji danej firmy. Cała dokumentacja napisana jest in english, co utrudnia mi sprawę.

Gdyby ktoś znał odp na moje pytanie, bardzo proszę o odp.

Pozdrawiam
mike
Tak. Możesz.
Gdyby takich rzeczy nie można było robić to po co byłoby Google Maps API?
Peqper
Ale "normalna" mapka w stylu:

<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps?hl=pl&amp;ie=UTF8&amp;ll=51.224088,20.886726&amp;spn=0.101057,0.319977&amp;z=12&amp;om=0&amp;output=embed&amp;YA"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/maps?hl=pl&amp;ie=UTF8&amp;ll=51.224088,20.886726&amp;spn=0.101057,0.319977&amp;z=12&amp;om=0&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Wyświetl większą mapę</a></small>

różni się nieco do GM API.

Czy ten pierwszy sposób może być wykorzystywany do umieszczenia na stronie komercyjnej?
b4x
Zobacz np. MyMaps.pl ;-)
I zobacz jak tam jest modyfikowane winksmiley.jpg
Oczywiście, że można
morty86
API można używać na stronach firm i organizacji o działalności komercyjnej, pod warunkiem że dostęp do mapy jest darmowy (czyli np. można przeglądać mapę bez konieczności opłat za korzystanie z usługi).
mosqi83
Cytat(morty86 @ 19.02.2008, 14:31:52 ) *
API można używać na stronach firm i organizacji o działalności komercyjnej, pod warunkiem że dostęp do mapy jest darmowy (czyli np. można przeglądać mapę bez konieczności opłat za korzystanie z usługi).

Powiedziałbym raczej ogólnodostępne, tzn. każdy musi mieć zapewniony dostęp do aplikacji napisanej z wykorzystaniem darmowej wersji Google Maps API, a w tym nie można pobierać opłat za dostęp do takiej aplikacji czy wymagać podania hasła, chyba że każdy może takie hasło bez problemu uzyskać. Odpadają również wszelkie aplikacje działające w sieciach wewnętrznych (intranet). Dodatkowo zabronione jest wykorzystywanie GM API w połączeniu z systemami/aplikacjami śledzącymi ruch pojazdów (GPS) i kilku innych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.