Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] wstawianie textu do textarea
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Krisu
Mam skrypt, który otwiera mi nowe okienko popup z progamem.

Program ten ma za zadanie wygenerowanie mi linku i tak też robi.
Ale chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwośc wstawienia tego wygenerowanego linka w pole textarea.

Coś na zasadzie:
  1. <script type="text/javascript">
  2. function f(argument){
  3. document.x.y.value+=argument;
  4. }
  5. </script>
  6. </head>
  7. <input type="submit" value="dodaj" onclick="f('<?php echo "[img]http://[/img]"; ?>')">
  8. </body>

Problem polega na tym, że okienko textarea jest w innym dokumencie, w tym z którego zostało wywołane okienko popup. Czy da się podać jakąś lokalizację do tego zewnętrznego pliku?

Pytam, bo kompletnie nie znam się na JS :]
Garrappachc
Owszem. Służy do tego metoda window.child albo też nazyważ tego popupa jakimś mianem i się do niego odwołujesz.
Krisu
ale ja nie do popupa chce sie odwolac, tylko z popupa do textarea w innym dokumencie... :]

chciałbym zmodyfikować ten skrypt, by z otwartego okienka popup wstawić interesującą mnie zawartość to pliku

plik.php dokładnie do pola textarea o nazwie message, ktore znajdzuje sie w elemencie form o nazwie post.
lord_t
Kod
window.opener.document.getElementById("id_textarea").value+="to co ma byc wstawione";

To dopisze do tego co jest w textarea; jak chcesz żeby to wstawiło zastępując zastane, to skasuj plusa.

Nie jestem pewien czy zadziała w IE, raczej nie.
Krisu
Dzięki, ale po czym skrypt rozpozna odniesienie do innego dokumentu?
nowotny
window.opener...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.