chcę wykonać kalendarz, który wyświetli mi wszystkie dni z zakresu od - do ( wczytanego z bazy danych ) i zaznaczy to w kalendarzu.
Jak do tej pory udało mi się jedynie zrobić taki kalendarz, który wyświetla w kalendarzu datę początku i datę końca, natomiast nie mam pojęcia jak zrobić aby zaznaczone w kalendarzu były dni pomiędzy tymi datami.
Oto obecny kod:
<?php include 'config.php'; function kalendarz($ile) { "Styczeń", "Luty", "Marzec", "Kwiecień", "Maj", "Czerwiec", "Lipiec", "Sierpień", "Wrzesień", "Październik", "Listopad", "Grudzień" ); // sprawdzam miesiąc w tabeli: $wynik = mysql_query("SELECT DATE(terminstart) AS datastart, DATE(terminend) AS dataend FROM klienci WHERE terminstart OR terminend BETWEEN '$od' AND '$do'"); while($wynik and $dane=mysql_fetch_assoc($wynik)) $uzytestart[] = $dane['datastart'] AND $uzyteend[] = $dane['dataend']; // rysuję kalendarz echo "<tr style=\"background-color:#d2e767;\"><td>Nd</td><td>Pn</td><td>Wt</td><td>Śr</td> <td>Cz</td><td>Pt</td><td>So</td></tr>"; else $pierwszy=true; for ($i=1;$i<=$iledni;$i++) { $pierwszy = false; // tu jest wersja dla uzytej i pustej daty: } else { } } $koniec=7-($start+$iledni)%7; } kalendarz((int)$_GET["ile"]); ?>
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.