Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kłopot jQuery/JS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jQuery
Witam,
mam problem z przeładowaniem strony na wskazany adres. Sytuacja wygląda tak że mam pewnego div'a do którego po kliknięciu w link wczytuję za pomocą jQuery plik PHP. Z kolei ten plik PHP odczytuje pewne informacje z bazy danych - zazwyczaj są to krótkie artykuły i z tym nie ma problemu. Pojawia się on natomiast w momencie gdy potrzebuję przeładować stronę na inny adres...

W bazie zamiast artykułu mam zapisany:

CODE
<script type="text/javascript">
window.setTimeout("location.href='http://google.com'",5000);
</script>

I to niby działa... Ale tylko pod Firefox'em... Pod IE7/6 strona nie przeskakuje :/

Byłbym wdzięczny za pomoc lub ewentualne posunięcie pomysłu bo zaczynam tracić nadzieję, że uda mi się to przeskoczyć...
dr_bonzo
Tez mialem ostatnio ten problem i ... nie da sie. Tylko FF parsuje <script> ktory jest mu dostarczony ajaxem
nowotny
To wrzuć sobie do tego pliku php ifa i skorzystaj z header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual("Location: ...")... o ile dobrze zrozumiałem problem... :/
jQuery
Problem rozwiązał się "sam"... Nie wiem czemu ale ruszyło smile.gif IE zareagowało na ten sam kod który był biggrin.gif

Co do rozwiązania z header("Location: ...") to zwracało informację, że nagłówek został już wysłany i nie szło dalej :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.