Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z otwieraniem plikow php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gagatek
Witam, jestem nowym uzytkowinikiem i chcialem sprobowac programowanie w php. Mam taki problem, wpisalem w notatniku
<?php
phpinfo();
?>

i zapisalem to jako index.php w folderze htdocs. Jak wpisuje w przedlagarce http://localhost to pojawia mi sie biala strona z napisem "Index of /" i podtym sa linki Thumbs.db i index.php

jak klikne na to index.php to mi wyskakuje ze niemozna wyswietlic strony, tak jakby jej niebylo... ;/ prosilbym o to zeby ktos mi wytlumaczyc co zrobilem zle...

ps

oczywiscie mam apachea i mysql wgranego rowniez

pozdrawiam
Kayne
A PHP też masz?
Masz uprawnienia do otwierania/wykonywania tego pliku?
gagatek
tak, zainstalowalem najpierw apachea potem mysquela i php. Z tymi uprawnieniami, to nie wiem za bardzo oco chodzi, jestem poczatkujacy... ale jest jeszcze tak ze jak klikne w folderze bezposrednio na ta ikonke index.php to nic sie nie dzieje... aha i jest tak ze jak jest w tym folderze zwykly plik html, tak jak byl po zainstalowaniu i wspisze w przegladarce localhost to pojawiala sie strona z napisem "It works"
nowotny
Pokaż no DOKŁADNIE jaki ci ten błąd wyskakuje...
gagatek
nie wiem jakim cudem ale teraz dziala!!;] ale dizeki za pomoc;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.