Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] generowanie listy możliwych wyrazów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wojtekw
Nie mogę nigdzie się doszukać. Potrzebuję w jakiś sprytny sposób napisać skrypt który w miarę szybko będzie potrafił generować listę wszystkich możliwych haseł z zadanego zbioru liter. Czy ktoś wie jak w to uderzyć?
Cezar708
no szczerze mówiąc bez słownika nie wyobrażam sobie tego.

Mam słownik z jakiejś przedpotopowej opensourceowej gry w scrable. Zawiera on około 2,5 mln haseł, różne odmiany wyrazów (przed osoby, przypadki itp itd). Hasła są w języku polskim, bez nazw własnych, zawierają od 2 do 15 liter. Plik zajmuje niewiele ponad 32MB. Jak jesteś chętny daj znać.

Potem na podstawie takiego słownika piszesz jakiś kod... choć szczerze przyznam nie wiem czy w tym, przypadku PHP jest najlepszym wyjściem.

Również taki skrypt nie do końca musi działać w "miarę szybko", choć może jak pomyślisz o jakimś prostym sposobem optymalizacji... wszystko jest możliwe. smile.gif
wojtekw
ooo to troszkę mnie zmartwiłeś mógłbyś ten słownik wrzucić na http://www.yousendit.com albo gdzie indziej, ewentulnie moj adres majlowy: wydmuch (małpa) na gmajlu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.