Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ograniczenie upload w apache
Forum PHP.pl > Forum > PHP
galusxx
witam zainstalowalem sobie na kompie serwer apache 2.2.8 oraz php 5.2.5 po czym zainstalowalem skrypt uploadu. Mam pewien problem, mianowicie moge upoadowac pliki tylko do 2 MB wielkosci, mimo iz ustawilem w skrypcie uploadu 10GB limit a w php 900MB limit i teraz mam pytanie czy w apachu tez trzeba cos zrobic??

moja stronka to www.galusrulez.dyn.pl

prosze pomozcie.

dzieki koledzy za pomoc ale jeszcze prosze o jedno wytlumaczenie, zapodaliscie mi tutaj pare odpowiedzi zawierajace komedy ale problem w tym ze ja nie jestem tak dobry jak wy smile.gif serwer i php ustawialem z instrukcji w necie winksmiley.jpg wiec moze napiszcie mi gdzie mam powpisywac te komendy, w php.ini czy w conf.php serwa, no i gdzie mniej wiecej.

z gory dzieki
misiek172
a cos takiego jak <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="999999"> ? Czasami pomaga winksmiley.jpg
Kocurro
Poprawić php.ini
Cysiaczek
To jeszcze dyrektywa post_max_size i będzie git ;p
galusxx
Cytat(Cysiaczek @ 20.02.2008, 02:24:41 ) *
To jeszcze dyrektywa post_max_size i będzie git ;p

ograniczenie w php mmialem juz ustawione a dokladnie post_max_size= 250M, mimo wszystko dla pewnosci ustawie na 900M

Cytat(misiek172 @ 19.02.2008, 22:15:40 ) *
a cos takiego jak <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="999999"> ? Czasami pomaga winksmiley.jpg

niestety zadnej z tych opcji nie mam ani w php ani w apachu ani w skrypcie;/

Cytat(Kocurro @ 19.02.2008, 23:01:17 ) *
Poprawić php.ini

super smile.gif napisz jeszcze tylko jak ;D

Uzywam skryptu PHP Advanced Transfer Manager, mozna go sciagnac z tad: http://www.hotscripts.pl/produkt-2218.html

aha zapomnialem dodac ze mam antywira avasta pro ;> i moze on mi blokuje wieksze pliki?? moze w nim cos trzeba zmienic??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.