Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nagłowki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rimk
Czy można jakimś poleceniem całkowicie zabronić w skrypcie wysyłanie jakichkolwiek headerów do przeglądarki (również cookies, sesje...)?
nospor
wylacz buforowanie i na samym poczatku wyslij spacje. Naglowki juz sie nie wysla smile.gif

A ze tak zapytam czemu chcesz zabronic ich wysylania? Moze poprostu nie wysylaj?
rimk
Cytat(nospor @ 21.02.2008, 20:29:18 ) *
wylacz buforowanie i na samym poczatku wyslij spacje. Naglowki juz sie nie wysla smile.gif

Niestety, coś mi nie wychodzi:

Kod
<?php
include_once("pdf/html2fpdf/html2fpdf.php");
$oid = $id; $drukuj=1;

ob_start();
header(" ");
include("index.php");

$htmlbuffer = ob_get_contents();

$pdf = new HTML2FPDF();  
$pdf->AddPage();
$pdf->UseCSS(true);  
$htmlbuffer = iconv("UTF-8", "ISO8859-2", $htmlbuffer);

$pdf->WriteHTML($htmlbuffer);
$pdf->Output("file.pdf", "D");

//ob_end_clean();

?>

Cały czas wyświetlany jest błąd:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /www/pd/html2fpdf/fpdf.php on line 1678
FPDF error: Some data has already been output to browser, can't send PDF file

Sprawdzając headers_sent() - includowany index.php wysyła jakieś nagłówki.

ps. index.php korzysta też ze smarty
nospor
mowiac "wyslij spacje" mialem na mysli echo ' ';
Mowiac: "wylacz" buforowanie mialem na mysli "wyłącz" a nie "włącz"

Pozatym pomysl co rzucilem to byl bardziej zart niz powazna rada. A juz na pewno nie w kontekscie pdf co tu pokazales.

Pozatym nie wiem co ci przeszkadza sesja w kontekscie generowania pdf. Ja tak robie i jakos mi tam zawsze dziala.
rimk
Cytat(nospor @ 21.02.2008, 22:53:25 ) *
Pozatym pomysl co rzucilem to byl bardziej zart niz powazna rada. A juz na pewno nie w kontekscie pdf co tu pokazales.

Suuppper. Dzięki za pomoc.

To też żart.
nospor
posluchaj, na poczatku nic nie mowiles o pdf. Chciales poprostu nie doposucic do wyslania headerow wiec podalem ci sposob ktory dziala. Aczkolwiek nie nalezy go stosowac bo to bez sesnu. I oto chodzilo z tym zartem.

Jakbys od razu powiedzial oco chodzi to bym nawet z tym pomyslem nie wyskakiwal wiec sie nie obruszaj.

Pytam ponownie:
"co ci przeszkadza sesja w kontekscie generowania pdf. Ja tak robie i jakos mi tam zawsze dziala."
rimk
Cytat(nospor @ 21.02.2008, 23:49:23 ) *
"co ci przeszkadza sesja w kontekscie generowania pdf. Ja tak robie i jakos mi tam zawsze dziala."

Nie wiem, czy chodzi o sesję, cookies, smarty... Błąd zacytowałem - wynika z niego, że przeszkadzają wysłane nagłówki. Więc pytałem, czy można ich wysyłanie (niezależnie czy to sesja, cookies, smarty...) zablokować.
netmare
to moze wklej tą linię 1678 to będzie chociaż wiadomo o co chodzi

Edit: Najlepiej napisz co chcesz osiągnąć i pokaż źródło index.php, może trzeba odwrócić kolejność includowania plików
rimk
Cytat(netmare @ 22.02.2008, 18:58:16 ) *
to moze wklej tą linię 1678 to będzie chociaż wiadomo o co chodzi

1678: Header('Content-Type: application/octet-stream');

Cytat(netmare @ 22.02.2008, 18:58:16 ) *
Edit: Najlepiej napisz co chcesz osiągnąć i pokaż źródło index.php, może trzeba odwrócić kolejność includowania plików

Źródło jest strasznie długie. Chcę pobrać źródło generowanej strony i zamienić na pdf. Z tym, że strona ta wysyła jakieś nagłówki.

Dlatego ponawiam pytania - czy można wysłanie nagłówków zablokować?

EDIT:
includowany index.php korzysta z flush() - tu leży problem??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.