Hej mam sobie taki pliczek CSS. Oto jego fragment:

1. .div_logowanie
  2. {
  3. position:absolute;
  4. top:250px;
  5. font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
  6. font-size:9px;
  7. }

Problem jest taki. Mam 2 podstrony php: unlogged_user.php i wyloguj.php. W pliku unlogged_user.php mam fragment [plik CSS jest importowany]:

1. <div class="div_logowanie">
  2. <h1 align="center">Witaj na mojej witrynie!</h1>
  3. <p align="center">
  4. Aby mieć dostęp do zawartości tej strony internetowej musisz się zalogować.<br>
  5. </p>
  6. <form method="post" action="login.php">
  7. <table align="center" width="250" height="50" border="1" cellspacing="2" cellpadding="0">
  8. <tr><td>
  9. <table border="0" align="center">
  10. <tr>
  11. <th class="zapisy" scope="col"> </th>
  12. </tr>
  13. <tr>
  14. <td class="zapisy" align="center">Login: <input type="text" name="login" /><br /></td>
  15. </tr>
  16. <tr>
  17. <td class="zapisy" align="center">Haslo: <input type="password" name="pass" /><br /></td>
  18. </tr>
  19. <tr>
  20. <td align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zaloguj się" /></td>
  21. </tr>
  22. <tr>
  23. <td align="center">Nie masz loginu? <a href="rejestracja.php">Zarejestruj się!</a></td>
  24. </tr>
  25. </td></tr>
  26.  
  27. </table>
  28. </form>
  29. </div>

I w tym przypadku wszystkie ustawienia z pliku CSS dzialaja super. Ale w pliku wyloguj.php mam taki sam fragment kodu html rozniacy sie tylko tekstem nad tabelka i calosc tez jest w divie z ustawieniami klasy div_logowanie. Ale w tym przypadku nie wszystko mi dziala. Czcionka tekstu nad tabelka sie zmienila, ale z polskich liter zrobily sie litery bez ogonkow [w poprzednim fragmencie byly polskie]. A w tabelce w ogole nie zmienia sie czcionka. I nie wiem w czym tu jest problem. Prosze pomozcie. sadsmiley02.gif

Problem zostal rozwiazany. Musialem dodac:

1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">