Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ściąganie załącznika z poczty na innym serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ukaef
Serwery mailowe posiadają swoje aplikacje do obsługi kont, prymitywna funkcja mail potrafi wysyłać wiadomości z dowolnego serwera, a php pozwala na połączenia na portach pop3 i smtp... Mam więc pytanie:

Czy jest to możliwe, żeby za pomocą php ściągnąć ze swojego konta e-mail na jakimś darmowym serwerze plik?

Na pewno wiecie do czego zmierzam i skąd wzięło się to pytanie smile.gif
netmare
W najgorszym wypadku zapoznanie ze specyfikacją POP3 i fsockopen(), ale możliwość jest.
starach
A może http://sourceforge.net/projects/phpmailer/ ?
mike
~orglee PHPMailer służy do wysyłania maili a nie do ich ściągania z serwera pocztowego.

~ukaef nie jesteś pierwszym, który pyta o to zagadnienie, przeszukaj forum. Tematów było już bardzo wiele.
PHP posiada bibliotekę IMAP i w sumie tyle do szczęścia Ci potrzeba. Do osiągnięcia efektów musisz dorzucić jeszcze trochę pracy.

Dodatkowo masz dużo artykułów w sieci na ten temat:
Create Your Own Mail Script With PHP and IMAP
Piszemy klienta poczty e-mail w PHP
ukaef
No tak, ale ja jestem w PHP troszku zielonkawy i potrzebuje dalszych odpowiedzi smile.gif
- czy moduł IMAP jest dostępny na ogół na darmowych serwerach z PHP?
- czy darmowe konta e-mail dadzą się "obsłużyć" czymś takim?
starach
Cytat(mike @ 25.02.2008, 09:30:13 ) *
~orglee PHPMailer służy do wysyłania maili a nie do ich ściągania z serwera pocztowego.
(...)

Co prawda nie wgłębiłem się jeszcze w lekturę ostatniej wersji PHPMailer'a,
ale zdaje mi się że dodali do niego moduł pop3

edit>
~ukaef Nie sądzę żeby ktokolwiek był w stanie odpowiedzieć cię będąc w 100 % pewnym.
Jednak jeśli idzie o drugie pytanie to wydaje mi się że raczej poczta przez IMAP jest na ogół dostępna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.