Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zaznacz wszystkie, usuń
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ewela_n
Witam,
wyświetlam sobie wiadomości, z boku mam link który je przenosi do archiwum
<td colspan = "5"> <?php echo '<a href="index.php, 'action=archiv&amp;id=' . $row['message_id']) . '">archiwum</a>' ;?></td>
</tr>
i wszystko jest ok.

Ale teraz chcę zrobić przy każdej wiadomości checkboxa i pod spodem takie przyciski - zaznacz wszystkie, odznacz wszystkie, usuń - przy tej opcji usuwa wszystko gdzie jest zaznaczony checkbox

dzięki z góry

pozdrawiam
Cysiaczek
Przedstaw problem - czego dokładnie nie umiesz zrobić. Bo teraz to się kwalifikuje do zamknięcia, co też uczynię niebawem. Poszukaj też na forum, było o tym kilka razy

Pozdrawiam.
ewela_n
nie wiem czy muszę zastosować javascript żeby uzyskac zaznaczenie i jak wykorzystac juz to co mam, czyli link przenoszacy do archiwum.
chciałabym aby mozna bylo zaznaczyc checkboxy przy kazdym polu i np. wybrane przenosic hurtem
Cysiaczek
Tak, musisz zastosować javascript do przelecenia po wszystkich checkboxach, których nazwa to nazwa_checkboxa[] i oznaczeniu ich poprzez ustawienie własności aktualny_checkbox.selected=true;
Potem wysyłasz i w pętli (php) odczytujesz po kolei każdy zaznaczony checkbox. Jeśli wcześniej nadasz im value='wartosc', to możesz tej wartości użyć do skasowania rekordu z bazy danych.

Pozdrawiam.
ewela_n
dzięki, myślę, że sobie poradzę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.