Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmienna inputa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Jamalrabka
<input type="file" name="$nazwa_p" size="20">

Czy takei cos moze być i czy bedzie działało?? Chodzi mi dokłądnie o to zeby dynamicznie utworzyć określona ilośc inputów typu File i potem przekazać wartość każdego z nich do następnego formularza. Jak to zrobic ?
Cysiaczek
Dzisiaj jest chyba jakiś dzień niejasnych pytań...

Wartością tego inputa jest plik, który jest uploadowany, więc nie rozumiem, co chcesz gdzie przekazać. Na tej podstawie jest generowana tablica $_FILES, która zawiera szczegóły dotyczące każdego takiego pola. Jeśli pytasz, czy możesz podstawiać $nazwa_p to odpowiadam - tak, możesz, byle nazwy były unikalne.

Pozdrawiam

Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
nexis
Chyba chodziło Ci o to:

1. <input type="file" name="files[]" />

W wyniku wysłania formularza otrzymasz wszystkie pliki w tablicy, która możesz np. odczytać za pomocą foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Jamalrabka
Z problemem powyżej jzu sobie poradziłem, natomiast mam kolejny.

<php>
//zapisz plik z nowym linkiem
$katalog=$_REQUEST['katalog'];
$nowy_link="<p align=\"left\"><a href=\"img_pociech/".$katalog."/index.php\">".$katalog."</a></p>";
$plik_sc="linki_do_pociech.inc";

$plik_zapis = fopen($plik_sc,'r+'); // otwarcie pliku do zapisu o nazwie logującego się
fwrite($plik_zapis,$nowy_link);</php>

dlacvzego do pliku zostaje zapisane wartość zmiennej $nowy_link lecz bez zmiennych w niej zawartych $katalog.
Wynik działania tego skryptu to

<p align="left"><a href="img_pociech//index.php"></a></p>

a ja chce mieć

<p align="left"><a href="img_pociech/wartosc zmiennej $katalog/index.php">wartosc zmiennej $katalog</a></p>
nospor
ty olewasz moderatora, admin oleje ciebie. uczciwa wymiana?

przeslij moderatorowi na pw co miales zrobic a zapewne otworzy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.