Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql + sesje problem z logowaniem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dzesi
Witam mam problem z mysql i sesjami tzn nie do końca umiem sobie z tym poradzić, loguje mnie ale nie do końca działa
  1. <?php
  2. if (mysql_num_rows($query)==1)
  3.  {
  4.  $this->zalogowany();
  5.  }
  6.  
  7.  else {
  8.  echo "logowanie bledne ";
  9.  }
  10.  }
  11.  
  12.  function zalogowany()
  13.  {
  14.  include('sesja.php');
  15. if($_SESSION['log']!=$this->login){
  16. echo('Witaj '.$_SESSION['log'].'! Zostałeś zalogowany! <a href="index2.php">cośtam ;p</a>');
  17. }
  18.  }
  19. ?>

i plik
sesja
  1. <?php
  2. if(!isset($_SESSION['zalogowany']))
  3. {
  4. $_SESSION['zalogowany']=$this->login;
  5. }
  6. ?>

Dodam ze pierwszy raz używam sesji z mysqlem zawsze operowałem na plikach i sesjach , dodam tez ze to logowanie dziala tez bez sesji bardzo dobrze i spełnia swoje zabezpieczenia ale w firmie której pracuje postanowiłem poprzerabiać skrypty które były pisane kilkanaście lat temu i przepisać je na nowo lub dodać modyfikacje
kszychu
Cytat(dzesi @ 26.02.2008, 15:56:06 ) *
loguje mnie ale nie do końca działa

A możesz jaśniej sprecyzować swój problem?
gino
Cytat
dodam też że to logowanie dziala tez bez sesji bardzo dobrze i spełnia swoje zabezpieczenia...

jeśli działa bez sesji to po co jej używasz ? Dołączam się do pytania co to znaczy, że nie do końca działa ?

gino
dzesi
Chodzi mi o to ze jest wszystko dobrze ale np po zalogowaniu przenosi mnie na stronę dla zalogowanych , tylko teraz mam problem jak zrobić mechanizm sesji dla tego logowania żeby móc przemieszczać sie pomiędzy stronami tylko dla userów którzy sie poprawnie zalogowali
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.