Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przy rejestracji formularz nie przyjmuje wszystkich typów e-maili
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
activus
Mam problem, został mi przekazany serwis na PHP, zawiera on błąd, bo przy rejestracji użytkownika nie przyjmuje mi innych e-maili niż nazwa@domena.pl jeśli wpisze np. janek81@wp.pl lub r.ludwik@net.pl to mi odrzuca cały formularz i prosi o ponowne wpisanie maila. Może jest narzucona jakaś maska, może coś innego? Jeśli ktoś wie jak i w którym miejscu to poprawić to proszę o pomoc. Serwis jest stworzony na gotowym cmsie, PHP i MySQL.
Zupełnie nie wiem co się dzieje..
l0ud
No niestety bez odpowiednich fragmentów kodu nic nie zdziałamy. Najlepiej jakbyś umieścił tutaj kod weryfikujący ten formularz.
activus
Czy chodzi o ten kod??

<div id="content2">
<div class='naglowek'>Rejestracja</div>
<form id="form1" name="dodaj" method="post" action="logowanie.php">
<input type='hidden' name='return_url' value=''>
<input type='hidden' name='kom' value='spr'>
<div class='naglowek2'>Dane dostępu</div>
<div class='txt'>Identyfikator i hasło podane poniżej będą służyły do logowania w naszym serwisie.</div>
<div id="form">
Identyfikator: <input type="text" name="identyfikator" value=''/>
</div>
<div id="form">
E-mail: <input type="text" name="email" value=''/>
</div>
<div id="form">
Haslo: <input type="password" name="pass" value=''/>
</div>
<div id="form">
Powtórz haslo: <input type="password" name="pass2" value=''/>
</div>

<div id="form">
Imię osoby kontaktowej: <input type="text" name="imie" value='' />
</div>
<div id="form">
Nazwisko: <input type="text" name="nazwisko" value=''/>
</div>
<div class='naglowek2'>Dane firmy</div>
<div class='txt'>Dane firmy poniżej będą służyły do logowania w naszym serwisie.</div>
<div id="form">
Nazwa firmy: <input type="text" name="nazwa" value='' size='70' maxlength='150'/>
</div>
<div id="form">
Adres: <input type="text" name="adres" value=''/>
</div>

<div id="form">Miejscowość: <input type="text" name="miej" value=''/>
</div>
<div id="form">
Kod pocztowy: <input type="text" name="kod" value=''/>
</div>
<div id="form">
l0ud
Nie. Chodzi o kod PHP, który przetwarza formularz. Po formularzu widzę, że będzie to zapewne logowanie.php
activus
Zaraz znajdę to doślę. ale zaobserwowałam, że jeśli jestem cierpliwa i dodaje ten sam e-mail np. ruda1981@wp.pl to za np. 10 razem mi ten mail przejdzie i będzie zaakceptowany. Więc to chyba coś poważniejszego.. Mam szukać ten kod? czy to nic nie da w takiej sytuacji?
l0ud
Bardzo dziwna sprawa. Tak czy siak, kod jest niezbędny, żeby chociaż spróbować udzielić pomocy winksmiley.jpg
activus
znalazłam na przykładzie panela logowania pracodawcy, ten sam błąd - a może to coś z serwerem, albo mod-rewrite. bo jak kilka razy próbuje ten sam mail przepchnąć przez formularz, to za którymś razem zaskoczy i zaaceptuje, kończąc rejestracje.

WPIERW
if (isset($_POST['email']) AND $_POST['email'] != '' AND ereg("^[^@]+@([a-z0-9-]+.)+[a-z]{2,4}$" , $_POST['email'])) {
$email = $_POST['email'];
$smarty->assign('email' , $email);
} else {
$smarty->assign('email_err' , 1);
$errorp = 1;
}
if (isset($_POST['miej']) AND $_POST['miej'] != '') {
$miej = $_POST['miej'];
$smarty->assign('miej' , $miej);
} else {
$smarty->assign('miej_err' , 1);
$errorp = 1;
}
---------------------------------------------------------------------------------------------
POTEM poniżej:

function zapisz_pracodawca($popraw = false) {
global $v_db, $admin_email, $confirm_file, $spos_zap, $konto, $return_url, $HTTP_COOKIE_VARS, $top_url;

$imie = $_POST['imie'];
$nazwisko = $_POST['nazwisko'];
$kod = $_POST['kod'];
$miej = $_POST['miej'];
$tel = $_POST['tel'];
$email = $_POST['email'];
$identyfikator = $_POST['identyfikator'];
$haslo = $_POST['pass'];
$nazwa = $_POST['nazwa'];
$adres = $_POST['adres'];
$fax = $_POST['fax'];
$www = $_POST['www'];
$liczbap = $_POST['liczbap'];
$opis = $_POST['opis'];
$branza = $_POST['branza'];
$region = $_POST['region'];
$dat = date("Y-m-d");
if (isset($_POST['katalog']) AND $_POST['katalog'] != '') {$katalog = $_POST['katalog'];} else {$katalog = 0;}
$dop_kli_q = "INSERT INTO pracodawca (identyfikator, haslo, imie, nazwisko, ulica, kodpoczt, miasto, tel_stac, email, dopisany, nazwa, www, fax, opis, branza, region, pracownikow, wpis, dataost) VALUES ('$identyfikator', '$haslo', '$imie', '$nazwisko', '$adres', '$kod', '$miej', '$tel', '$email', '$dat', '$nazwa', '$www', '$fax', '$opis', '$branza', '$region', '$liczbap', '$katalog', '$dat')";

$dop_kli_r = mysql_query($dop_kli_q, $v_db);
$smarty = new Smarty;

$smarty->clear_all_assign();
$smarty->assign('identyfikator', $identyfikator);
$smarty->assign('imie', $imie);
$smarty->assign('nazwisko', $nazwisko);
$smarty->assign('email', $email);
$smarty->assign('tel', $tel);
Sabistik
Tytuł tematu nie spełnia wymagań regulaminu działu przedszkole. Zamykam. Na PW czekam na poprawna formę - po tym temat zostanie otwarty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.