Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Co znaczy ten błąd ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
parzygnat
Czesc! To jest skrypt który powoduje ten błąd w linii 6 ( foreach($puchary[0][$klucz1] as $klucz2 => $wartosc2){ ): "Warning: Invalid argument supplied for foreach()" Formularz przesyła poprawnie dane ale niestety to ostrzerzenie mi sie wyswietla sad.gif

1. <?php
  2. print "<form action=\"puchary2.php\" method=\"post\" name=\"form1\">";
  3. foreach($puchary[0] as $klucz1 => $wartosc1){
  4. print "<input name=\"tablica_pucharu[$klucz1]\" type=\"hidden\" value=\"$wartosc1\">";
  5. foreach($puchary[0][$klucz1] as $klucz2 => $wartosc2){
  6. print "<input name=\"tablica_pucharu[$klucz1][$klucz2]\" type=\"hidden\" value=\"$wartosc2\">";
  7. foreach($puchary[0][$klucz1][$klucz2] as $klucz3 => $wartosc3){
  8. print "<input name=\"tablica_pucharu[$klucz1][$klucz2][$klucz3]\" type=\"hidden\" value=\"$wartosc3\">";
  9. }
  10. }
  11. }
  12. print "<input name=\"obrazek\" type=\"image\" src=\"{$puchary[0]['adres_miniatury']}\">";
  13. print "</form>";
  14. print "Puchary: {$puchary[0]['symbol']}"
  15. ?>
John
To znaczy, że argument załadowany do funkcji foreach jest albo pust albo nie jest Arrayem.
parzygnat
Cos mi zaswiecilo w glowie bo jest mozliwe ze tak mowisz, bo ta tablica nie jest tak dokonca 3-wymiarowa tylko niektore elementy sa w pelni 3 -wymiarowe a inne nie i moze dlatego tak sie dzieje, zaraz to sprawdze....

Chodziło faktycznie o to ze wartość nie była tablicą
użyłem warunku z "is_array()" i sprawa załatwiona, dzieki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.