Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL][JS] Łączenie danych...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
conquer
Witam zastanawiam się jak zrobić coś takiego:
Przypuśćmy mam skrypt info.php mniej więcej taki:
  1. <?
  2. include('config.php');
  3. $qq = mysql_query("SELECT * FROM users");
  4. $l = mysql_num_rows($qq);
  5. echo "Posiadamy $l zarejstrowanych userów";
  6. ?>

Skrypt jak widać pokaże ilość userów,a teraz jak i czy się da zrobić tak,żeby te dane pokazywał JS?
Znaczy chodzi mi,że np.robie sobie sygnaturke jakąś tam i w niej pisze: "Mamy $l zarejstrowanych userów"
Próbowałem już coś takiego i działało,ale nie dokońca tak jak tego chciałem bo trzeba było wchodzić w skrypt info.php i go odświerzać,zeby przekazał dane.
nitek
hmm.. żeby pokazywał ci to JS, bo o to pytasz, to wystarczy zrobić:

1. <?php
  2. echo "<script type=\"text/javascript\" language=\"JavaScript\"> alert('Posiadamy $l zarejstrowanych userów'); </script>";
  3. ?>

i już masz js'owego alerta aaevil.gif
gazelek
Natomiast jesli chcesz, zeby wykluczyc wogole udzial php, to raczej sie tego nie da zrobic, ze wzgledu na to, ze JS jest interpretowany po stronie klienta a MySQL to baza danych na serwerze...Bo rozumiem, ze chcesz napisac jakas sygnaturke w miejscu, gdzie nie ma mozliwosci uzywania PHP...
conquer
Tak chce wstawić to w sygnaturke,albo np. zrobić taki obrazeczek i wstawiać go potem na inne WWW jako wymiana linkami,etc.
Wtedy nie mam dostępu do PHP bo strona jest załóżmy nie jest moja.
gazelek
Wydaje mi sie, ze pomocne beda funkcje z Image

ImageCreate, ImageColorAllocate itp.

Wiecej tutaj.
Tylko, ze jako zrodlo bedzie plik *.*php...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.