Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Przeźroczystość (wiem,wiem)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Misiur66
Wg tematu. Wiem że były setki - ba! tysiące takich tematów. Ale i tak nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż korzystam nie z img na które wszystkie fixy działają, ale z png ustawionym jako background diva. I chciałbym za nic nie zmienić tego faktu. W IE6, można zobaczyć na stronie
Kod
dhost.info/vcity
piękne szarobure kolorki w narożnikach... Prosiłbym o pomoc, ale nie w stylu popatrz tu i link to angielskojęzycznej strony
Kod
http://webfx.eae.net/dhtml/pngbehavior/pngbehavior.html
(Znam język Angielski biegle, ale jak coś zrozumieć to nie przejdzie haha.gif. Chyba że włącze mózg...) Pomoc wskazana guitar.gif
specialplan
Z tego, co wiem, IE6 nie obsługuje transparentnych teł plików .png
sniezny_wilk
Cytat(specialplan @ 2.03.2008, 21:45:18 ) *
Z tego, co wiem, IE6 nie obsługuje transparentnych teł plików .png

Mało tego.. IE6 w ogóle nie obsługuje przezroczystości w png. Fix naprawia ten błąd, ale tyczy się to tylko obrazków w ramach tagu img. Filtr (którym jest fix) nie działa dla tła.
Misiur66
Dobrze, czyli ten fix nie pomoże. A czy jest jakakolwiek możliwość poprawy? BO w wielu serwisach widzę przeźrocza w tłach. Rozszerzenie GIF nie wchodzi w rachubę...
sniezny_wilk
Na jakich serwisach widziałeś przezroczystość w tłach ? Wg moich informacji nie ma takiego fixu.. ale podaj adresy, może się dowiemy czegoś więcej smile.gif
Misiur66
Wygląda na to że próbowałem przemycić kłamstewko rolleyes.gif Teraz widzę - albo IMG, albo brak przeźroczystości. To teraz tylko poproszę o link do downloadu tego pngfix biggrin.gif
sniezny_wilk
ehh.. Link potem klikasz "The solution" zresztą na tej stronie jest wszystko ładnie opisane - zerknij smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.