mam do was takie pytanie, czy komuś udało się rozwiązać ten problem co w topicu ;] Otóż umieszczenie samego png na stronie i wyświetlenie go w IE, to juz nie problem udało mi się wyszukać w googlach co potrzeba. Mój problem polega na tym:
Chce zrobić menu, pod którym będzie wyświetlone tło strony Gif strasznie mi "niszczy" moje butony, a png w IE przez CSS nie działa z przezroczystościami. Udało się to komuś jakoś rozwiązać

fragment kodu css:
body { background-color: #999; } #menu { width: 900px; /* szerokość pliku graficznego */ height: 39px; /* połowa wysokości pliku graficznego */ border: 1px solid #666; margin-left: auto; margin-right: auto; /* marginesy środkują nam menu na stronie */ } /* Button nr 1 */ #link1 a { filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(enabled=true, sizingMethod=image src='baton.png'); width: 170px; /* porządana szerokość buttona */ height: 39px; /* porządana wysokość buttona */ background: url(baton.png) 0 0 no-repeat; /* tło: ścierzka dostępu, przesunięcie w poziomie, przesunięcie w pionie, bez powtarzania */ display: block; /* wyświetla DIV "link1 a" jako element blokowy */ float: left; } #link1 a:hover { /* zachowanie buttona po najechaniu na niego myszką */ width: 170px; height: 39px; background: url(baton.png) 0 -39px no-repeat; display: block; float: left; } #link1 a:active { /* zachowanie buttona po najechaniu na niego myszką */ width: 170px; height: 39px; background: url(baton.png) 0 -39px no-repeat; display: block; float: left; } /* Button nr 2 */
żadne tipsy i triki mi nie wchodzą proszę o pomoc