Mam tabele pw z 7 kolumnami
<?php id //wiadomosc auto incremet primary key tytul // wiadomo tresc // wiadomo nadawca // do kogo jest wiadomosc odbiorca // od kogo jest wiadomosc data // data wyslania stan // stan moze byc nadana jesli odbiorca jej nie przeczytal lub przeczytana jesli od
biorca przeczytal ?>
Wiec wysylanie pw dziala bez zarzotow pw dochodza widac poprawa ilosc nieprzeczytanych etc problem pojawia sie gdy chce usunac wiadomosc
Powiedzmy user marcio wysyla wiadomosc do user'a ktos wiec kolumna bedzie tak wygladac
1|tutaj tytul|tutaj tresc|marcio|ktos|jakas data|nadana
Czyli jak widac odbiorca KTOS jeszcze nie odczytal wiadomosci

<?php <a href="#"><h2>Zarzadzanie PW ['.$_COOKIE['name'].']</h2></a> <div>'); $zap = ('select * from pw where odbiorca = "'.mysql_real_escape_string($_COOKIE['name']).'" order by id desc'); <div> <center><b>'.$dane['nadawca'].' | '.$dane['odbiorca'].' | '.$dane['tytul'].' | '.$tresc.'...</b> <a href="?action=usun&id='.$dane['id'].'&autor='.$dane['nadawca'].'"><input type="submit" value="Usun" style="background-color:#ECECEC; color:#000000; border: 1px solid blue;"></a> <a href="czyt_pw.php?action=pokaz&id='.$dane['id'].'&autor='.$dane['nadawca'].'"><input type="submit" value="Pokaz" style="background-color:#ECECEC; color:#000000; border: 1px solid blue;"></a> <a href="pw.php"><input type="submit" value="Odpisz" style="background-color:#ECECEC; color:#000000; border: 1px solid blue;"></a>'); } if(mysql_num_rows($ris) == 0) echo('<center><b style="color:#f00"><big>Nie masz wiadomosci w skrzynce</big></b></center>'); ?>
Wiec ktos klika na button pokaz i przenosi nas do pliku czyt_pw.php(kawalek jego zawartosci) Najwazniejsz jego czesc za zmiena warotsci kolumny STAN
<?php $query2 = ('select * from pw where id = '.(int)$_GET['id'].' AND nadawca = "'.mysql_real_escape_string($_GET['autor']).'"'); $query3 = ('update pw set stan = "przeczytane" where id = '.(int)$_GET['id'].' AND nadawca = "'.mysql_real_escape_string($_GET['autor']).'"'); <div> <br><br> <li class="date">Data dodania: '.$dane['data'].'</li> <li class="author">Autor: '.$dane['nadawca'].'</li> </div> <br><br>'); } ?>
I dotad dziala
Teraz powiedzmy ze user marcio czyli nadawca chce usunac wiadomosc z wyslanych lecz nie moze poniewaz zrobilem tak skrypt ze dopoki odbiorca nie przeczyta wiadomosc nadawca nie moze jej usunac a nawet jak przeczyta to i tak moze ja usunac tylko odbiorca usuwajac tez ze skrzynki nadawczej wiadomosc wyslana przez nadawce
Kawalki kodu odpwiedzialne za usuwanie:
PLIK:opcje_pw.php(czyli if do get'a z pierwszego kodu)
<?php if($_GET['action'] == 'usun') { $query3 = ('delete from pw where id = '.(int)$_GET['id'].' AND odbiorca = "'.mysql_real_escape_string($_COOKIE['name']).'" AND stan = "przeczytane"'); } ?>
Nie wiem czemu tez nie dziala else w sensie takim ze chce usunac wiadomosc jako obiorca ale wczesniej jej nie przeczytalem i pokazuje sie ze wiadomosc zostala usunieta lecz my wiemy ze bez jej wczesniejszego przecztania tej operacj zrobic nie mozna a komunikat w else nie dziala jak by on dziala to by juz bylo lepiej
Ogolnie moje pytanie jest jak zrobic system zeby kazdy user mogl usuwac swoje wyslane/odebrane wiadomosc bez ingerencji w wiadomosci do wyslanych user'ow czyli cos takiego jak ma php-fusion
P.S ogolnie jak ktos chce zobaczyc jak to dziala to prosze wejdz tutaj:http://www.marcio.szu.pl
Podam 2 konta zeby szlo testowac
Login:marcio
Haslo:marcio15@
Drugie konto
Login:test2
Haslo:tester
Mam nadzieje ze ktos pomoze na ale coz ale niech wytlumaczy jak to zrobic
Jak ktos jest chetny to moge dac caly kod tych 4 plikow duzo php tam nie ma

Pozdro