Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] jak ustawić focus na inpucie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
netmare
  1. <form action=http://10.0.0.31/ method="get">
  2. <table align="center" class="form">
  3. <tr>
  4. <td align="right" width="70px">Nazwisko:</td><td><input type="text" name="nazwisko" length="30" size="20" /></td>
  5. </tr>
  6. <tr>
  7. <td align="right">Imię:</td><td><input type="text" name="imie" length="30" size="20" /></td>
  8. </tr>
  9. <tr>
  10. <td align="right">Pesel:</td><td><input type="text" name="pesel" length="11" size="20" /></td>
  11. </tr>
  12. <!--
  13. <tr>
  14. <td align="right">ID dekl.:</td><td><input type="text" name="id" length="11" size="20" /></td>
  15. </tr>
  16. -->
  17. <tr>
  18. <td colspan="2" align="center"><input class="submit" type="submit" name="s" value=" Szukaj " /></td>
  19. </tr>
  20. </form><br />
  21. </body>

Podpowiedzcie mi jak ustawić focus na pesel podczas wczytywania strony.
specialplan
  1. onload="document.formname.inputname.focus()"

musisz nadac jakies ID Twojemu formularzowi.

Jesli znasz angielski, to informacji na ten temat jest dosc duzo: http://www.google.co.uk/search?source=ig&a...earch&meta=
netmare
Co prawda nie zadziałało mi z ID tylko z name przy formie, przynajmniej w IE, ale dzięki i dostajesz pomógł.

A co do czytania winksmiley.jpg, ostatnio zrobiłem to sam ale zajęło mi godzinę, dzisiaj nie ma na to czasu, a ja po prostu gubię się w obiektach JS, więc rzut oka na temat to za mało smile.gif

W każdym razie dzięki za pomoc winksmiley.jpg
nospor
Cytat
Co prawda nie zadziałało mi z ID tylko z name przy formie,
Bo specialplan lekko sie pomylil. powinno byc :
Kod
document.getElementById('twojeid').focus();

A to co on pokazal leci wlasnie po name.
specialplan
Tak, w tym przypadku potrzebne jest "name", moja wina. Name jest jednak niezgodne ze standardami, wiec moze lepiej zrobic to jednak z ID. Nie smigam w JS, wiec zmyslam, ale chyba mozna nadac ID na tego inputa i wywolac:

1. document.getElementById('idinputa').focus();

[edit]
o, nospor mnie poprawil:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.