Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]stronicowanie a linki do kolejnych podstron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
escobar1983
witam uzywam stronicowania do wyswietlania zawartosci bazy danych. Przegladalem tematy na forach i uzylem nawet jednego ze skrytptow. problem moj jest taki ze owszem pokazuje tyle wierszy z bazdy ile oczekuje ale po wcisnieciu przycisku strona 2 wyswietla mi sie pustra strona
Kod

$na_strone = 8; //tu podajesz ile rekordow na stronie max.
$stron = ceil ($num_results / $na_strone);   //tutaj masz ilosc stron zaokraglanych w gore
for ($i = 1; $i < $stron; $i++) echo 'strony <a href="index.php?menu=przecho?strona='.($i+1).'">[ '.($i+1).' ]</a> ';  
//tak wyswietlasz numery;
if (!isset($_GET['strona'])) $strona = 1; else $strona = (int)$_GET['strona'];
$pytanie = "select * from tabela_opon where id_klienta ='".$id_klienta[0]."' LIMIT ".(($strona-1)*$na_strone).','.$na_strone.";";

Jestem nowicujszem ale sadze ze cos jest z tym linkiem <a href="index.php?menu=przecho?strona='.($i+1).'"> i nie wiem jak to naprawic. z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
PawelC
  1. <?php
  2. <a href="index.php?menu=przecho&strona='.($i+1).'">
  3. ?>

Poza tym kod php, dawaj jako kod php a nie cytat
escobar1983
Ok dzieki dziala tylko ze nie wiem jak jeszcze zrobic abym mogl wracac na strone poprzednia.. Np. sa dwie strony wynikow i ok laduje sie pier 1 i ukazuje 2 ale teraz jak przejsc do strony 1.
PawelC
spróbuj tak
  1. <?php
  2. <a href="index.php?menu=przecho&strona='.($i-1).'">
  3. ?>
escobar1983
ok zrobilem nie bylo tematu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.