Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] Obramowanie + mozilla
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Sh4dow
Czy Mozilla rozpoznaje takie rzeczy jak:
[xml:1:63818563b7]
style='border-left:none;'
[/xml:1:63818563b7]
questionmark.gif? czy moze jakis inny kod ktory pozwoli zrobic obramowanie do okola wiersza, bo nie chce kazdej komorki miec obramowanej, a do tego dziala na mozilli.
Dominik
Cytat
Czy Mozilla rozpoznaje takie rzeczy jak:
[xml:1:677f1133fa]
style='border-left:none;'
[/xml:1:677f1133fa]
questionmark.gif?

Oczywiscie ze rozpoznaje. Moze sie zalozyc ze gdzies masz blad ale trudno powiedziec gdzie skoro kodu nie widac.
Sh4dow
jest taka sprawa ze tabele juz nawet z worda konwertowałem, IE6 wyswietlal wszystko prawidlowo, ale juz Netscape7.1 po srodku dal linie, za kodzik wygladal tak
[xml:1:4f3d2fcd5c]<table border=1 cellspacing=0 cellpadding=0 style='border-collapse:collapse;
border:none;'>
<tr>
<td width=154 valign=top style='width:115.15pt;border:dashed windowtext .5pt; border-right:none;'>jakis napis
</td>
<td width=154 valign=top style='width:115.15pt;border:dashed windowtext .5pt; border-left:none;'>jakis napis
</td>
</tr>
</table>[/xml:1:4f3d2fcd5c]
Dominik
Cytat
jest taka sprawa ze tabele juz nawet z worda konwertowałem, IE6 wyswietlal wszystko prawidlowo, ale juz Netscape7.1 po srodku dal linie

Tak jak mowilem Mozilla (czyli Netscape 7.1) wyswietla to prawidlowo.
Po pierwsze najpierw dajesz border="1" (czyli przekladajac to ba css border:1px) a zaraz potem dajesz border:none (czyli border:0px). Jak widzisz calkowidzie bez sensu.
Po drugie dajesz border-collapse:collapse majac dalej na uwadze ze border ma nie istniec (bo border:none). Kolejna sprzecznosc.
Podsumowujac masz tutaj poprawny kod:
[xml:1:52690397c5]<table cellspacing="0" cellpadding="0" style="border:none;">
<tr>
<td width="154" valign="top" style="width:115.15pt;border:dashed
windowtext 1px; border-right:none;">jakis napis </td>
<td width="154" valign="top" style="width:115.15pt;border:dashed
windowtext 1px; border-left:none;">jakis napis </td>
</tr>
</table>[/xml:1:52690397c5]
Sh4dow
Wielkie dzieki, to znowa moja niewiedza byla problemem. Ale wedlog css-validatora, byl to poprawny zapis. Troche dziwne, no ale nic. Jeszcze raz wielkie dzieki.
Dominik
Cytat
Wielkie dzieki, to znowa moja niewiedza byla problemem. Ale wedlog css-validatora, byl to poprawny zapis. Troche dziwne, no ale nic. Jeszcze raz wielkie dzieki.

Tak bo oprocz bledow gramatycznych wylapytanych przez walidator sa jeszcze logiczne...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.