Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]błąd przy definiowaniu zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jarre1987
Witam!

To moj pierwszy post na tym forum, wiec prosze o wyrozumialosc :-).
A wiec mam problem tego rodzaju: na postawionym serwerze Apachu uruchomilem 2 stronki. jedna z polami do wpisywania i potwierdzania przyciskiem. Na tej stronce uzylem metody POST w pliku z rozszerzeniem .php. Natomiast na drugiej stronce, do ktorej sie przechodzi po nacisnieciu buttona wyskakuje mi parser error on line 9. O co chodzi questionmark.gif questionmark.gif Dlaczego mi wyskakuje błąd przy nadawaniu zmiennych?? Proszę o pomoc!

1. <html><head><title>Wyniki zamówienia</title></head>
  2. <body>
  3.  
  4. <h1>Części samochodowe Janka</h1>
  5. <h3>Szczegóły zamówienia</h3>
  6.  
  7. <?php
  8.  
  9. $iloscopon = $_POST['iloscopon'];
  10. $iloscoleju = $_POST['iloscoleju'];
  11. $iloscswiec = $_POST['iloscswiec'];
  12. $adres = $_POST['adres'];
  13.  
  14.  
  15. echo $iloscopon.' opon';
  16.  
  17. ?>
  18.  
  19. </body>
  20. </html>
l0ud
ym, jak zaczynasz skrypt?

<? php

a powinno zaczynać się tak

<?php
jarre1987
no ok to od <?php niech bedzie. Wiec w czym jest problem ze wyskakuje mi ten blad questionmark.gif :\
Sabistik
Proszę o poprawę tytułu tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty. Tak samo proszę o poprawę bbcode.
l0ud
jarre1987 właśnie w... tym? Parser php myśli, że rozpoczynasz skrypt od <? (ta forma też jest poprawna) i nie wie co zrobić później z dalszym 'php'. Albo masz jeszcze coś źle w kodzie, ale tego nie wkleiłeś tu - na forum.
jarre1987
Dzieki za pomoc, juz poradzilem sobie z tym wiem o co chodzi smile.gif Taki glupi blad moglby sie wydawac banalny, a jednak nie. Dzieki jeszcze raz pozdrawiam :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.