Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][js?] Kasowanie zawartości POST po użyciu?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wieviór
Czy jest jakiś sposób, żeby po użyciu (czyli de facto na końcu strony tak na prawdę) wyczyścić zawartość POST?

Użytkownik u mnie dodaje komentarz, przed wyświetleniem strony jest instrukcja, która sprawdza czy istnieje $_POST['komentarz'] (hidden input w formularzu dodawania), jeśli tak, to dodaje komentarz do bazy danych, potem dopiero one są wyświetlane.

Teraz jak sobie człowiek odświeży to najpierw dostanie pytanie czy odświeżyć bo jest POST, a jak kliknie "Tak", to komentarz doda się dwa razy taki sam...

Chciałbym całkowicie wyczyszczać $_POST...

EDIT (po poście nospora): Sorry szefie...
vtuner
spróbuj na końcu dać:

1. <?php
  2. unset($_POST); // cała tablica
  3. unset($_POST['formularz']); //pojedyncza wartość
  4. ?>
Xniver
Hmm, to może po dodaniu komentarza do bazy użyj:(nie zapomnij zmienić linku w headerze). Musisz to umieścić przed wyświetleniem zawartości
  1. <?php
  2. header('Location: komentarze.php?tutajresztaurla');
  3. ?>
Wieviór
Cytat(Xniver @ 20.03.2008, 21:19:07 ) *

A header() nie przeładowuje? Bo wygląda jakby nie przeładowywał, a działa dobrze ;]
zzeus
Swego czasu też szukałem rozwiązania tego problemu, i ostatecznie skorzystałem z Header("Location: ")
Xniver
Cytat(Wieviór @ 20.03.2008, 19:27:03 ) *
A header() nie przeładowuje? Bo wygląda jakby nie przeładowywał, a działa dobrze ;]

header() wysyła nagłówek HTTP do przeglądarki użytkownika(Location przekierowuje). Dla użytkownika prawie nie widoczne, jedynie przekierowanie Refresh w META tagach byłoby widoczne dla usera.
nospor
Ile razy mozna o tym samym gadac? korzystajcie troche z szukajki i czytajcie przyklejone tematy!

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44...t=0&start=0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.