<?php include("polacz.inc.php"); //tutaj wszystko jest ok { $masz_id = $_GET['id']; } else { } //ten if działa poprawnie, nie ma id to przenosi na wypisz_admin.php, jest to przy
pisuje $a = "SELECT * FROM maszyna where id_masz=$masz_id"; /* mysql_error() nie pokazuje żadnego błędu, ale jestem niemal pewien, że coś tutaj się syp
ło. Nie mam tylko pojęcia co. */ /* ta linijka jest dla sprawdzenia. Wyświetla poprawnie 2 pierwsze wartości ($_GET[i]d] oraz $masz_id), nie wyświetla $c[m_prod]. Zamiast tego wyświetla "Undefined index: m_prod". */ $_SESSION['m_prod']=$c['m_prod']; $_SESSION['m_model']=$c['m_model']; $_SESSION['year']=$c['year']; $_SESSION['type']=$c['type']; $_SESSION['info']=$c['info']; $_SESSION['price']=$c['price']; /* w każdej linijce tutaj (oprócz sesion_register()) wyświetla ten sam błąd (właściwie po angielsku nazywają to notice) co wyżej. Print niczego nie wyświetla. */ ?>
Co do samych błedów, to działa to trochę dziwnie. Jeżeli w zmiennej $_GET[id] prześlę wartość która jest w bazie, wtedy mam kilka błędów "Undefined index:". Jeżeli wprowadzę zmienną, której w bazie nie ma, nie wyświetla mi żadnych błędów (ale w linijkach sprawdzających nie wyświetla żadnych zmiennych.
Jak pisałem mam podobny kawałek kodu na innej podstronie i tam wszystko działa ok (SELECT wyświetla wszystkie maszyny z bazy). Nazwy kolumn i zmiennych są ok. Podejrzewam, że coś jest nie tak w zapytaniu mysql, ale jak napisałem, mysql_error() nie wyświetla żadnych błędów.