fragment kodu:
<?php function myError($errno, $errstr, $errfile, $errline) { switch ($errno) { case E_USER_ERROR: break; case E_USER_WARNING: break; case E_USER_NOTICE: //echo "<b>My NOTICE</b> [$errno] $errstr<br />\n"; break; case E_USER_INFO_OK: include('footer.php'); exit; break; /* default: echo "Unknown error type: [$errno] $errstr<br />\n"; break; */ } /* Don't execute PHP internal error handler */ return true; } ?>
głónie chodzi o fragment z E_USER_INFO_OK
jest tam funkcja exit. jak wiadomo również dla mnie kończy ona wykonywanie skryptu. jednak ja chciałbym aby kończyło tylko wykonywanie pliku w którym jest umieszczony. czyli jak strona skłąda się z 3 plików (nagłówek, strona właściwa, stopka) czyli ma to działna głwek wyświetla. potek funckaj błedu w cześci ogólnej i stopka. użycie funckji exit blokuje wyświetlanie stopki. wpadłem na pomysłaby jak widać w kodzie powyżej tam dodać include pliku stopki. jednak wtedy mam błąd:
Fatal error: Call to a member function display() on a non-object in c:\usr\krasnal\www\praca\footer.php on line 8
błędny jest fragment:
<?php $smarty->display('footer.tpl'); //linijka 8 wymieniona w błędzie ?>
czy możecie poradzić jak wymusić aby jednak ta stopka się pojawiała a blokowana byłą tylko cześć "środkowa strony" (plik w którym jest faktycznie użyta funkcja błędu)
pozdrawiam
mateusz