Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fragment kodu z zewnątrz
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Riff
Chciałym... "wejść w posiadanie" kodu javascript (or something like that), który pobrałby określony fragment kodu równie określonej strony - chodzi mi o coś takiego, jak na Twiterze możemy pobrać kod javascript, wkleić go na stronę, dzięki czemu na tej stronie będą się wyświetlać wiadomości z naszej "Timeline".

Problem w tym, że nie wiem trochę jak się za to zabrać, toteż będę wdzięczny nawet za podpowiedzenie, jakimi zapytaniami "szturmować" google, by znaleźć jakieś artykuły na ten temat, bo sam wyczerpałem już swoje pomysły sad.gif .

Edit:

Udało mi się zaincludować skrypt z innego serwera, bardzo prosty document.write('blah') znajdujący się w pliku test.js - tylko jak teraz w tym test.js wyświetlić dane wyciągane z bazy danych przez skrypty php?
paziek
JSON pozwala na pobieranie zawartości z innej domeny niż ta, na której uruchomiono skrypt.
Ostatnio wprowadzono również XMLHttpRequest pozwalający na wysyłanie POSTów i GETów na inne domeny, ale muszą one [domeny] na to się najpierw zgodzić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.