Cytat
Jednak z tego co mówisz kurtz, wynika dla mnie tyle, że uprawnienia to nie autoryzacja i że do obsługi uprawnień należy stworzyć osobną rzecz. ... Czy obsługa uprawnień i autoryzacja powinny stanowić zupełnie oddzielne (niezależne od siebie) moduły, czy nie?
Moim zdaniem zdecydowanie powinny (zazębiając się oczywiście w odpowiednich punktach). Kwestia zbudowania odpowiednich klas. Pamiętaj, że oprócz PEAR jest jeszcze
PHPlib. Wiem, że sporo osób go używa. Na
phpBuilder masz 3 artykuły na temat PHPlib-a.
Cytat
Niestety nie za dużo wiem o inżynierii programowania,(zresztą brakuje mi takiego działu na forum, bo w php to chyba jedna z ważniejszych spraw dobrze całość zaplanować)
Popieram na całej linii. Zdecydowanie przydałoby się forum na temat inżynierii programowania w php. Kod i rozwiązania szczegółowe to jedna sprawa, ale struktura każdej większej aplikacji to osobny temat. Już w tej chwili mam kilka tematów, które chciałbym na takim forum poruszyć. Na forum php to jakoś tak nie pasuje - za szerokie zagadnienia. Hyper, napisz co myślisz.
BTW, na forum skrypty przydałoby się przyklejone ogłoszenie z listą źródeł skryptów w sieci i może ankieta do tego (które z nich najlepsze). Przecież często problem sprowadza się do zajrzenia w odpowiednie miejsce.