a to, że normalna komunikacja wewnątrz hosta do którego masz normalne uprawnienia nie wymaga używania CURL, który z założenia jest narzędziem do komunikacji między różnymi hostami. no i sam prezentujesz fragmenty skryptów które były przeznaczone dla zagranicznej domeny które próbujesz 'nagiąć' do polskiej wersji (no bo chyba nie robisz tej gry po niemiecku). mi to wygląda raczej na próbę napisania bota do jakiejś gry, który zaloguje się i będzie za ciebie grał w nocy ... no chyba ze jesteś właścicielem domeny i gry na ikariam.pl - wtedy nie mam zastrzeżeń ...
ja osobiście nie cierpię cziterstwa w żadnej postaci...
EDIT: dla spokoju sumienia sprawdziłem OWU gry:Cytat
(II) Zabronione programy
Zabroniony jest dostęp do strony gry przy użyciu jakichkolwiek innych programów poza przeglądarkami internetowymi. Dotyczy to w szczególności tzw. botów, a także innych narzędzi, które symulują, zastępują lub uzupełniają interfejs strony. Ponadto zabrania się używania skryptów oraz całkowicie lub częściowo zautomatyzowanych programów, które dają użytkownikowi przewagę nad innymi graczami. Do tego zalicza się także kompletnie lub częściowo zautomatyzowane programy, które umożliwiają samoaktualizację (auto-refresh), oraz inne dodatkowe mechanizmy, które nie są zintegrowane fabrycznie z przeglądarkami internetowymi. Korzystanie z jakichkolwiek programów wyłączających reklamy jest zabronione. Nie ma znaczenia, czy reklama blokowana jest celowo, czy generalnie przez program blokujący pojawianie się okienek pop-up, przeglądarkę tekstową, czy inne podobne funkcje. Jedyny wyjątek stanowią użytkownicy, którzy otrzymali oficjalną zgodę ze strony Gameforge.
zamykam temat