Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Nie wykonuje zapytania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Carveth
Otóż poprawiłem kod dodając tylko jedno zapytanie

Kod
            $db -> Execute("INSERT INTO staff (idstaff, idgracza, rank) VALUES(".$player -> id.", ".$_POST['aid'].", ".$strRank."')");
            error (YOU_ADD_R." ".$_POST['aid']." ".NEW_RANK." ".$_POST['rank'].".");

No ale właśnie każde zapytanie wykonuje z wyjątkiem tego powyżej. Tabela jest ok i wszystko się zgadza więc nie wiem czemu nie chce mi wykonać zapytania. Nie wyświetla żadnego errora

Oto caly kod skryptu

Kod
if (isset ($_GET['view']) && $_GET['view'] == 'add')
{
?></center>
<br /><form method="post" action="staff.php?view=add&amp;step=add">
    ID Gracza: <input type="text" name="aid" size="20" /> jako
    <select name="rank">
    <option value="Member">Mieszkaniec</option>
    <option value="Obywatel">Obywatel</option>
    </select>. <input type="submit" value="Dodaj" />
    </form><br /><br />

<?php
    if (isset ($_GET['step']) && $_GET['step'] == 'add')
    {
        if ($_POST['aid'] != 1)
        {
            $strRank = $db -> qstr($_POST['rank'], get_magic_quotes_gpc());
            $db -> Execute("UPDATE players SET rank=".$strRank." WHERE id=".$_POST['aid']);
            $db -> Execute("INSERT INTO staff (idstaff, idgracza, rank) VALUES(".$player -> id.", ".$_POST['aid'].", ".$strRank."')");
            error (YOU_ADD_R." ".$_POST['aid']." ".NEW_RANK." ".$_POST['rank'].".");
        }
    }
}
likedat
Problem:
  1. <?php
  2. $db -> Execute("INSERT INTO staff (idstaff, idgracza, rank) VALUES(".$player -> id.", ".$_POST['aid'].", ".$strRank."')");
  3. ?>

przy $strRank zamykasz ', ale go nie otwierasz wcześniej winksmiley.jpg
Carveth
Dodanie ' nic nie zmieniło... dodałem kodzik or die($db -> ErrorMsg()); na koniec zapytania który pokazuje jaki wyskakuje error

Oto błąd

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Obywatel'')' at line 1
likedat
Zrob echo na tej kwerendzie i zobaczysz, gdzie jest blad [;
' powinienes byl dodac _przed_ zmienna, ktora wrzucasz do bazy
Carveth
może jaśniej bo nie mogę załapać o co ci dokładnie chodzi
pyro
albo podziel zapytanie na kilka lini i wtedy zobacz w ktorej lini ci wywala blad...
Carveth
ehh chodzi mi o to że daję 2 zapytania i wiadomość która ma się wyświetlić. 1 zapytania nie wykonuje a drugie oraz wiadomość prawidlowo pokazuje/wykonuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.