Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js/html] Formularz gdy kliknę na tekst
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
potreb
Witam, nigdy się w to nie bawiłem, ale mam pytanie w jaki sposób zrobić, gdy kliknę na jakiś tekst pojawi się a w nim własnie tne tekst, taka szybka edycja.
Glarden
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli tak, to ten tekst musi być odnośnikiem, po naciśnięciu na który uruchamia się funkcja pokazująca okno z edycją. Np.
  1. function kupa() {
  2. //jakieś tam bajery z wyskakiwaniem nowego okna, można to łatwo znaleźć w necie
  3. }
  4. <a href="javascript:kupa();">To jest tekst, jak na niego nacisnę, to się pojawi okno edycji.</a>
sniezny_wilk
Cytat(Glarden @ 15.04.2008, 14:24:10 ) *
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli tak, to ten tekst musi być odnośnikiem, po naciśnięciu na który uruchamia się funkcja pokazująca okno z edycją. Np.
  1. function kupa() {
  2. //jakieś tam bajery z wyskakiwaniem nowego okna, można to łatwo znaleźć w necie
  3. }
  4. <a href="javascript:kupa();">To jest tekst, jak na niego nacisnę, to się pojawi okno edycji.</a>

Tak ?

Ja zawsze robiłem tak:

1. <a href="#" onclick="jakasfunkcja();">To jest tekst, jak na niego nacisnę, to się pojawi okno edycji.</a>
skowron-line
  1. function insert( ide ){
  2. document.getElementById( ide ).value = "cos";
  3. }
  4.  
  5.  
  6. <input type="text" name="a" onclick="insert( this.id );">

taki bardziej uniwersalny
grzesiek_g
Nie robiłem tego ale korzystając z np jQuery to łatwe, chwila zabawy i powinno działać. Musisz dodać śledzenie kliknięć na określonych elementach i gdy ktoś taki kliknie dajesz wrap (w jQuery) z formularzem o określonych atrybutach. Następnie po zapisaniu znowu przełączasz widoczność strona przeładowuje Ci się i masz już stronę bez formularza, chyba, że chcesz użyć ajax-a tu będziesz musiał usunąć formularz. Ale tutaj będziesz musiał skopiować zawartość textarea lub value w inpucie i utworzyć taki element za pomocą js, a następnie usunąć cały formularz remove (w jQuery).
Myślę, że z wspominanym jQuery nie będzie to trudne zadanie.
Sadu2
Może to:

http://www.mattkruse.com/javascript/popupwindow/

smile.gif

yy chyba źle zrozumiałem wypowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.