Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] przenoszenie jportala na drugi serwer - Warning
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szakalek91
Witam.
Przenosiłem jportala na inny serwer.
Wgralem baze, wszystko poszło ładnie. Stronka się wczytuje, ale wyskakują nad szablonem błędy:

Kod
Warning:  fopen(online_g/89.228.146.252) [<a href="http://1tf.tomminet.pl/function.fopen">function.fopen</a>]: failed to open stream: Permission denied in /home/tomminet/www/1tf/main.php on line 816

Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/tomminet/www/1tf/main.php on line 818

Warning:  fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/tomminet/www/1tf/main.php on line 819

Warning:  flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/tomminet/www/1tf/main.php on line 820

Warning:  fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/tomminet/www/1tf/main.php on line 821

Warning:  unlink(online_g/89.228.146.252) [<a href="http://1tf.tomminet.pl/function.unlink">function.unlink</a>]: Permission denied in /home/tomminet/www/1tf/main.php on line 839

I do tego na stronie nie ma polskich znaków.
Można to naprawić?
soulreaver1
mi to wygląda na to że jest coś źle z chmod-ami lub .htacces ale pokaż trochę kodu a nie same błędy smile.gif
szakalek91
.htaaces ?
Coś więcej?
Bo ja niedoświadczony w php jestem.
soulreaver1
poprostu, prawdopodobnie coś popsułeś podczas instalacji joomla.
szakalek91
To jportal.
Ale Ja instalowalem to na innym serwerze i wszystko bylo okej.
Przenioslem na drugi. Zaimportowalem baze, stronka sie wczytuje tylko te błędy są na górze..
erix
Spróbuj chmod 777 dla katalogu online_g i 666 dla wszystkich podrzędnych plików.
szakalek91
chmod? Co to?
erix
W Wikipedii jest, w Google też pełno...
MMX3
jak się łączysz FTP(np TotalCommander) to: plik->zmien atrybuty i tam w input wpisujesz 777.... tak łopatologicznie... Ale poczytać wiki nie zaszkodzi.
soulreaver1
Cytat(szakalek91 @ 16.04.2008, 22:35:32 ) *
To jportal.
Ale Ja instalowalem to na innym serwerze i wszystko bylo okej.
Przenioslem na drugi. Zaimportowalem baze, stronka sie wczytuje tylko te błędy są na górze..

ok. W jaki sposób przeniosłeś ten jportal? Chyba nie chcesz powiedzieć że tylko skopiowałeś pliki i zaimportowałeś bazę smile.gif ?
bo jeśli tak to w pliku config.php musisz zmienic adres strony , host do bazy , nazwe usera , i haslo lub prościej wrzucić plik instalacyjny i zainstalować. Jeśli dalej nie działa to zrób to co pisał @erix i w config.php zmień z :
  1. <?php
  2. $globals = true;
  3. ?>

na:

1. <?php
  2. $globals = false;
  3. ?>

a co do polskich znaków to prawdopodobnie źle zarchiwizowana baza, poczytaj tu : http://eriz.pcinside.pl/weblog/phpmyadmin-...e-znaki-91.html
szakalek91
Niestety to nic nie dalo, bo nadal jest tak jak bylo..
erix
Nadal ten sam błąd wywala? Zmieniłeś uprawnienia?
piotrooo89
Spróbuj zmienić chmoda main.php może poskutkuje.
szakalek91
Cały czas jest tak samo..
Nie znam sie na php..
poddaje sie. Chyba tego nie zrobię.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.