Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja mail
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maźka
Witam,

Chciałabym za pomocą jednego maila wysłac informację na kilka adresów wykorzystując bcc. Niestety mail wysyłany jest tylko na pierwszy adres z listy pozostałe adresy z listy są pomijane i doklejane do treści maila. Byłabym wdzięczna za podpowiedź.

pozdrawiam
Piniek
moze pokazesz co napisales questionmark.gif ;] to nie forum dla jasnowidzów
nevt
proszę dodać do tematu tag, zgodny z zasadami publikacji w Przedszkolu, inaczej temat zostanie zamknięty.
plurr
wg mnie lepiej zapoznac sie z klasa phpmailera. Zawsze tez mozesz wsadzic wszystkie adresy do tablicy, puscic foreach po niej i wysylac do kazdego z osobna wiadomosc.
sniezny_wilk
Cytat(plurr @ 17.04.2008, 19:27:57 ) *
wg mnie lepiej zapoznac sie z klasa phpmailera. Zawsze tez mozesz wsadzic wszystkie adresy do tablicy, puscic foreach po niej i wysylac do kazdego z osobna wiadomosc.

A jak nie te rozwiązanie to inne, ale wydaje mi się maźka, że to co chcesz zrobić (czyli dodanie bbc) spowoduje, że serwery pocztowe uznają Twoją wiadomość za spam.
plurr
Cytat(sniezny_wilk @ 17.04.2008, 21:34:49 ) *
A jak nie te rozwiązanie to inne, wydaje mi się, że to co chcesz zrobić spowoduje, że serwery pocztowe uznają Twoją wiadomość za spam.

moze, jesli pojdzie to na jeden serwer pocztowy. Wysylam praktycznie co drugi dzien ok. 2-3 tys. newsletterow, tak sie sklada ze musze kozystac z metody petli w celu dodania do kazdej wiadomosci linka, z mozliwoscia dodania sie do blacklisty - mail adresata + token i bcc odpada z tego wzgledu ze link pozostawalby ten sam. Wiadomo ze przyjdize mi jakies 20% z tego zwrotów ale to z tego powodu iz adresy staja sie nieaktywne.
sniezny_wilk
@plurr - trochę, źle to sformułowałem. Chodziło mi o to, że Twoje rozwiązanie jest dobre, a rozwiązanie kolegi maźka spowoduje, dorzucenie do spam listy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.