Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][php]funkcja zamykająca tagi
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Oscar_83
Witam
Mam takie pytanie, czy jest może jakaś funkcja zamykająca automatycznie wszystkie tagi?? potrzebuje czegoś takiego, znalazłem funkcję która usuwa z tekstu znacznki html i php ale nie o to mi chodzi.
Problem polega na tym że mam wyświetlanie newsa na stronie głównej 500znaków, potem jest ucinany i gdy trafi cięcie newsa na otwarte np <b> to kolejne newsy są pogrubione.
Sadu2
Hmm jest taka funkcja

http://pl.php.net/strip-tags

Lecz ona usuwa całkowicie html (jak dobrze mówie) z tekstu. Więc jeżeli przed uciętym tekstem miałeś pogrubienie czy coś, to Ci też to zmieni.
Oscar_83
no własnie o tej funkcji pisałem mówiąc że znalazłem funkcję która usuwa z tekstu znacznki html i php, no ale nie mam jak jej za bardzo użyć, ponieważ newsa zapisuje do zmiennej $news a potem wyświetlam 500 znaków z tej zmiennej:
  1. <?php
  2. echo substr( $news , 0 , 500 ) . '...';
  3. ?>

i nie mam jak za bardzo tej funkcji usuwającej tagi tu wrzucić, tzn nie wiem czy można tą funkcją od tego miejsca uciętego usunąć znaczniki, chyba nie można.
mike
Czasem warto czytać komentarze użytkowników załączone do dokumentacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.