Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [apache]Pytanie o logowanie przy localhost
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
spychu
Witam serdecznie, zainstalowałem WampSerwer v2.0.
Problem polega na tym, że chcąc przejść na strone localhost, bądź z przeglądarki bądź z przekierowania w programie
dostaje komunikat o koniecznosci zalogowania sie?
Podczas instalacji nie podawałem żadnego hasła...
Dostaje taki komunikat po wpisaniu czegokolwiek:
error '8002801c' B³¹d dostêpu do rejestru OLE.

/iisHelp/common/500-100.asp, wiersz 17

Wcześniej używałem krasnala i wszystko szło skutecznie ale przeinstalowałem z uwagi na starą wersje mysql
soulreaver1
Ja używam WebServ 2.0 i u mnie domyślne hasło to root, może u ciebie też jest takie smile.gif
spychu
no niestety root nie przechodzi
soulreaver1
To może zainstaluj inny pakiet? po co się męczyć? wybór jest ogromny.
spychu
No właśnie to nie jest pierwszy pakiet, który instalowałem, Xampp miał problemy z portem 80, a po zmianach na inny niby działał( tzn taki byl komunikat ale strony w php nie byly obslugiwane), Krasnal ma za starą wersje msqla. Instalując ten pakiet miałem nadzieje ze zadziala wszystko poprawnie, i mysle ze ktoś bedzie potrafil rozwiazac ten problem na tym forum
phpion
Nie lepiej zainstalować wszystko oddzielnie? Ja mam wszystko osobno i nie mam problemów z posiadaniem najnowszych wersji. Sama instalacja nie jest trudna więc sądzę, że bez problemu sobie ze wszystkim poradzisz.
Sabistik
A nie masz włączonego IIS który sie gryzie z apache?
spychu
Własnie sprawdzilem dostepnosc portu i mam, a jak to zmienic? co to wogole?
Sabistik
Pewnie wystarczy wyłączyć w serwisach windowsa. Uruchom -> services.msc
spychu
ok dzięki za pomoc, pozdrawiam;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.