<?php $tresc_temat = $tab['tresc']; <tr style="background-color:#FFF2C5"> <td style="width:130px;"><center><a href="user.php?user='.$tab['autor'].'">'.$tab['autor'].'</a></center>'); $obraz2 = avatr($tab['autor']); <td width="100%"><font size="1">Dodane: '.$tab['data'].'</font><Br><Br>'.$post_temat.'</td> </tr></table><table>'); $tresc = $dane['tresc']; if($dane['pid'] % 2 == 0) $post_kolor = '#FFF2C5'; else $post_kolor = '#CCCCCC'; <td style="width:135px;"><center><a href="user.php?user='.$dane['autor'].'">'.$dane['autor'].'</a></center>'); $obraz3 = avatr($dane['autor']); if($_COOKIE['prawa'] == 2) { echo('<center><a href="?strona='.$strona.'&action=delete&cid='.$dane['cid'].'&tid='.$dane['tid'].'&pid='.$dane['pid'].'&autor='.$dane['autor'].'"><input type="submit" value="Usun" style="background-color:#ECECEC; color:#000000; border: 1px solid blue;"></a> <a href="?strona='.$strona.'&action=edit&cid='.$dane['cid'].'&tid='.$dane['tid'].'&pid='.$dane['pid'].'&autor='.$dane['autor'].'"><input type="submit" value="Edytuj" style="background-color:#ECECEC; color:#000000; border: 1px solid blue;"></a></center>'); } <td width="100%"><font size="1">Dodane: '.$dane['data'].'</font><Br><Br>'.$post); if($dane['edit'] == 'tak') echo('<Br><Br><center><b>Post edytowany przez: <a href="user.php?user='.$dane['edit_by'].'">'.$dane['edit_by'].'</a></b></center>'); </tr>'); } ?>
NIe wiem co jest zle skoro ustawiam ile ma miec px
Tutaj mozna zobaczyc jak to wyglada
http://www.marcio.szu.pl/posts.php?kategor...ul_topic=avatry
http://www.marcio.szu.pl/posts.php?kategor...ic=Nowy%20uklad
I jak widac dzieje sie to w pierwszym linku gdzie autor tematu ma male img i komorka tabeli dopasowywuje sie do jejo szerokosc natomiast w 2 linku jak widac szerokosc tabeli jest taka jak wszystkie inne posty bez wzgledu na wielkosc img co robie zle?

Potem mam jeszcze 2 inne mniejsze problemy mam kod uploadu
<?php $uploaded_file = $_FILES['up_file']['tmp_name']; $tmp_dir = './grafa/avatry/'; $roz = $_FILES['up_file']['type']; $typ=$info['mime']; $szerokosc=$info[0]; $wysokosc=$info[1]; $width = 130; $height = 130; $quality = 75; $nazwa = $tmp_dir.$_COOKIE['name'].'.jpg'; if($szerokosc > 135 && $wysokosc > 135) $obraz = skaluj($uploaded_file, $width, $height, $nazwa, $quality); else $obraz = $nazwa; } } else echo('<center><b style="color:#f00">Dozwolone rozszerzenia .jpg/.jpeg/.gif/.png</b></center><Br>'); } } ?>
I mam 3 pytania
1. czy dobrze sprawdzam rozszerzenie bo innych plikow niz tez podaje w array() nie pobiera ale wiem ze mozna walkowac upladu za pomoca live http headers zmieniajac naglowek typu i wysylajac na nowo ale na servie szu.pl wyskakuje blad ale czy na innych bede bezpieczny??
2. Jak widac gdy zmienia sie avatr to dzieja sie 2 dziwne rzeczy jedna jest taka ze gdy dalem wieksze obrazki niz 1mb albo z duza rozdzielczoscia to przy skalowaniu img byl caly czarny skalowal sie ale nie mial kolorow tylko byl caly czarny(jak chcecie to sprobojcie czy u was tez sie tak dzieje)
3. nastepna rzecz jaka zauwazylem to ze czasami przy zmianie img i zapisie w katalogu jest nowy img lecz wyswietla sie jeszcze ten stary czyli ten stary bedzie dopoko nie zostanie usuniety z cache czy co jak to poprawic??
EDIT: 2. Jak widac gdy zmienia sie avatr to dzieja sie 2 dziwne rzeczy jedna jest taka ze gdy dalem wieksze obrazki niz 1mb albo z duza rozdzielczoscia to przy skalowaniu img byl caly czarny skalowal sie ale nie mial kolorow tylko byl caly czarny(jak chcecie to sprobojcie czy u was tez sie tak dzieje)
ROZWIAZANE musialem zmienic troche funckje skalujace bo skalowala tylko jpg/jpeg a png i gif juz nie
P.S konto na ktore mozna wejsc zeby to zobaczyc to
LOGIN: uw_test
HASLO: uw_test