Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [uml?]Planowanie tworzenia stron www (orientacja w plikach)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Pablo128
Chodzi mi o orientację w plikach stron. Generalnie całej zawartości, możliwościach. Jak to planować i oznaczać.
Piniek
Prosze o dodanie odpowiedniego tagu do tematu i rozwiniecie treści postu gdyż nie wiadomo o co dokładnie ci chodzi.
kicaj
...i konkretnego pytania:)
predator
Nie jestem doświadczony ale zapewne autorowi chodzi o to by nie pogubić sie w kodzie.

Przejrzyście pisać i stosować komentarze...

// Nie jesteś pewien to się nie wypowiadaj.
// ~Piniek poprosił o rozwinięcie tematu więc Twój post jest zbędny.
// ~webdicepl
Piniek
Zamykam aby uniknąc zbednej dyskusji na temat co autor miał na mysli. Otworze jak dostane na PW poprawny tytuł i dokladniejszy opis problemu.

Otwieram
ayeo
Myślę, że jasna struktura katalogów, jednoznaczna konwencja nazewnictwa plików (np. session.class.php) i stosowanie się do wzorca MVC załatwia sprawę . Wtedy wiadomo czego gdzie szukać niezależnie od rozmiarów projektu. Dodatkowo możesz robić sobię dokumentację bardziej złożonych klas/funkcji. To co dzisiaj wydaje się oczywiste za jakiś czas pochłonie kilka godzin zanim zrozumiesz logikę własnego kodu. Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.