Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html/css]Rozdzielczosc strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcio
Witam nie wiem czy tag jest odpowiedni ale mam pytanie moja strona pod 1280x1024 wyglada dobrze nic sie nie rozciaga ani nic lecz juz pod 1024x780 rozciaga wszystko i napisy sa duze znacie jakies rozwiazania na to??
Zeby np za pomoca js jesli mozna sprawdzic rozdzielczosc a zdaje mi sie ze mozna i np zaladowac inny styl css albo cos pomozcie smile.gif
strife
Pokaż adres tej strony, piszesz za bardzo ogólnikowo i trudno cokolwiek stwierdzić.

Pozdrawiam.
MMPrime
Tip: Zamiast wartości stałych przy nadawaniu wielkości używaj wielkości relacyjnych typu em/%
marcio
www.marcio.szu.pl probolwem w tych rozdzielczociach co mowilem i tak sie dzieje ogolnie strona jeszcze nie skonczona narazie robie dzial dla vipow wiec moze forum nie dzialac tongue.gif
kosmos
wyskakuje błąd podczas dodawania usera ;/
MMPrime
Podaj nam dane do jakiegoś demo użytkownika byśmy mogli zobaczyć, nie każdemu będzie się chciało rejestrować by Ci pomóc.
marcio
LOGIN:uw_test
HASLO:uw_test

Dzieki ze fatyge

@kosmos jakie blad ci wyskakuje mi dziala innym tez pierwszy raz takie cos slysze??
Moze nie podales poprawnych danych
erix
Ustaw wielkość czcionki w tych najważniejszych elementach (głównie body), bo np. pod Windows ustawienie małe/duże czcionki (rozdzielczość ekranu) potrafi pokisić cały układ strony.
marcio
@erix masz racje glownie to rozmiar czcioni wszystko rozwala czyli proponujesz zeby w stylu css dodac wielkosc czcionki to jest srodkowa czesc strony tylko glowny css potem sa pod elementy
Kod
.contents
{
    text-align: justify;
    background: #f9f9f9;
}

Czyli dodac np do tego font-size:12px; i to zalatwi sprawe??
Tak samo zrobie z menu....
erix
Nie. Zauważyłem, że nie masz w body określonego rozmiaru czcionki.

Podejrzewam, że ustawienie czcionek w systemie zmienia domyślną wartość dla rozmiaru 100% (zwykle jest to chyba 16px). Spróbuj ustawić sztywno - powiedzmy - 14px dla body.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.