Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [apache][php]Proszę o pomoc.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacek245
Witam.Zainstalowałem Apache i PHP odzielnie.Wszystko skonfigurowałem i posprawdzałem.Apache - działa jak trzeba.PHP - również:Piszę sobie coś takiego:

1. <?php
  2. ?>

Zapisuję jako phpinfo.php odpalam przeglądarkę wpisuję localhost i gitara.

Kiedy napiszę za przeprzeproszeniem snitch.gif "stronę" w HTML i odpalę ją przez localhost wszystko działa jak żyleta.Problem pojawai się jeśli umieszczę kod PHP.Przeglądarka zgłasza błąd i nic nie wyświetla.

Oto co zrobiłem:

Skopiowałem pliki .dll do katalogu windows (XP Professional) i do system32.Zmieniłem .ini-recommended na .ini.Do pliku konfiguracyjnego Apache dopisałem:
LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll"
AddType application/x-httpd-php .php
PHPIniDir "C:/windows"

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie mogę robić błąd? I czy po prostu próbuję zrobić coś czego zrobić
coś czego zrobić się nie da. blink.gif
webdice
Jaki błąd się wyświetla?

Dodaj bbcode.
jacek245
The page cannot be displayed

HTTP 500 - Internal server error
webdice
Albo masz w projekcie jakiś skopany plik .htaccess, albo coś z konfiguracją (dziwi mnie tylko że phpinfo działa Ci poprawnie).
jacek245
No właśnie...Mam dwa komputery na których robiłem więcej konfiguracji niż włosów na glowie i zawsze to samo.
webdice
Cytat(jacek245 @ 24.04.2008, 09:08:44 ) *
(...) i zawsze to samo.

Czyli zawsze robisz coś źle, na forum/w necie masz pełno artykułów jak to poprawnie zrobić, a na podstawie tego co podałeś wiele nie wywnioskujemy.
nevt
Cytat
Kiedy napiszę za przeprzeproszeniem snitch.gif "stronę" w HTML i odpalę ją przez localhost wszystko działa jak żyleta.Problem pojawai się jeśli umieszczę kod PHP.

a czy zmieniasz rozszerzenie pliku z .html na .php questionmark.gif pewnie tak...

miałem podobne problemy, jak zainstalowałem pod windą PHP w wersji "full wypas" (tzn. wszystkie biblioteki jakie były dołączone w instalce... ). też dostawałem błąd 500. dopiero potem doczytałem, ze niektóre biblioteki PHP5 pod windą wymagają instalowania dodakowego zewnętrznego softu (niekiedy płatnego). więc odinstalowałem PHP i zainstalowałem jeszcze raz, tylko z tymi bibliotekami, które faktycznie były i potrzebne. i wszystko ruszyło ... powodzenia.
Ociu
Tagi to nie tytuł tematu... Proszę o poprawienie nazwy tematu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.