Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] brak ramek w tablicy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
calebos
Czesc

Jak nie ma danych w polu tablicy pomija mi obramowania przez co cala tabelka wyglada mega kiczowo.

Co tu jest nie tak ?

PS. Wczesniej na tej stronie mam jakies tam style css ale to chyba nie ma znaczenia przy tym ?

CODE

if (($result)||(mysql_errno == 0))
{
echo "<table width='100%' BORDER = '1' CELLPADDING='0' VALIGN='TOP'><tr BGCOLOR='F0F8FF'>";
if (mysql_num_rows($result)>0)
{
//loop thru the field names to print the correct headers
$i = 0;
while ($i < mysql_num_fields($result))
{
echo "<th>". mysql_field_name($result, $i) . "</th>";
$i++;
}
echo "</tr>";

//display the data
while ($rows = mysql_fetch_array($result,MYSQL_ASSOC))
{
echo "<tr>";
foreach ($rows as $data)
{
echo "<td align='center'>". $data .""."</td>";
}
}
}else{
echo "<tr><td colspan='" . ($i+1) . "'>No Results found!</td></tr>";
}
echo "</table>";
}else{
echo "Error in running query :". mysql_error();
}

webdice
Proszę zmienić bbcode na odpowiednie.
calebos
Jak byk jest napisane codebox ale w/e

Buttony przy tworzeniu mi nie dzialaja. Wydaje mi sie ze codebox w zupelnosci wystarcza.
Crozin
  1. <?php
  2. echo "<td align='center'>". $data .""."</td>";
  3. ?>
Zamień na:
  1. <?php
  2. echo "<td align='center'>". (trim($data) ? $data : '<i>Brak danych</i>') .""."</td>";
  3. ?>
cbagov
albo wstaw &nbsp;
batman
Do tego służy css:
  1. empty-cells: show;

Nie jestem pewien, czy zadziała we wszystkich przeglądarkach (zwłaszcza w ie6)

P.S.
Poza tym nie ten dział.
Przenoszę do działu "Po stronie przeglądarki".
Crozin
@cbagov: twarda spacja (&nbsp;) została stworzona w innym celu...
franki01
Cytat(Crozin @ 30.04.2008, 15:35:23 ) *
@cbagov: twarda spacja (&nbsp;) została stworzona w innym celu...

To jest nalepszy sposób na "oszukanie" przeglądarki. Zwykła spacja nie zadziała. Zawsze używam i nigdy nie zawiodło. Innych sposobów do tej pory nie znalazłem.
Crozin
@franki01: twarda spacja została stworzona po to, aby tekst się "ładnie łamał" (tzn. aby jakieś pojedyńcze i, a, w, z nie zostawały nam na końcu wiersza, tylko były przenoszone do następnego). To jak z tabelkami - można przy ich pomocy zrobić szkielet strony - ale jest to z n powodów złe. winksmiley.jpg
franki01
Cytat(Crozin @ 3.05.2008, 16:57:26 ) *
@franki01: twarda spacja została stworzona po to, aby tekst się "ładnie łamał" (tzn. aby jakieś pojedyńcze i, a, w, z nie zostawały nam na końcu wiersza, tylko były przenoszone do następnego). To jak z tabelkami - można przy ich pomocy zrobić szkielet strony - ale jest to z n powodów złe. winksmiley.jpg

Przecież wiem, ale to nie zmienia faktu, że dla pustych komórek w tabeli użycie &nbsp; jest pomocne. A szkielet strony z tabelek jak pamiętam, to robiło się w prehistorii. Z tamtego czasu jest najwięcej kursów, więc wiele osób uczy się właśnie tego zacofanego sposobu. Jednak w treści czasami korzysta się z tabelek i wtedy można sobie pomóc tą "spacją" smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.