Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [forum] samoczynne odswiezanie
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Zajec
Tak sie zastanawialem, jakby sie przyjal pomysl automatycznego odswiezania forum. Chodzi poprostu, aby dac reload stronce, na ktorej sa wyswietlane topici / posty. Bo jak mam powiedzmy otwartych 5 okienek, każde z innym działem to łatwiej by mi było zajżeć tylko na każde co pare chwil, niż 5* (zajżeć, odświeżyć, poczekać). Moze wyda wam sie glupie - coz, tak tylko postanowilem rzucic pomysl :wink:
AcidBurnt
głupie, powiedzmy ze czytam dłuuugi post a tu nagle mi sie strona odswierze ...
Zajec
nie wiem jak to mozille mają
ale jak ja sobie odświeżę stronkę to na 3sek znika mi grafika, potem się pojawia a ja jestem nadal "w tym samym miejscu"
GrayHat
czlowieku wiesh jak to obciaza lacze.... i tracisz limit wysylanych danych na servie... zaden pozadny admin tak nie zrobil by... chyba ze ma unlimited transfer na szybkim laczu... ale nie na polpaku tylko cos zagranicznego...
Seth
Czlowieku GrayHat smile.gif ... my mamy wlasne serwery z nie limitowanym transferem smile.gif

Mozna b cos takiego wprowadzic z odswiezaniem tylko glownej strony co np 30 sekund.... tylko czy rzeczywiscie jest to potrzebne ?
Zajec
No widzisz GrayHat, nie doceniasz możliwości tego serwisu :wink:
A jeżeli już wprowadzać takie coś - to na samej stronie głównej to faktycznie nie ma sensu, bo czy doszedł nowy post, albo temat to mało mnie interesuje...
Ale gdyby zrobić takie coś np. w działach php Początkujący; php; php Pro itd. ? Jakbym już widział jak jest zatytułowany najnowszy temat, albo czy może ktoś coś dodał w starszym, równie mnie interesującym to by było chyba ciekawiej. No ale sam decydował nie będę :wink: niech się inni wypowiedzą... tylko coś czuję, że ten dział jest żadko odwiedzany smile.gif

[edited]
No i chyba nikt nie jest takim maniakiem, żeby zaglądać co 30 sekund :wink: (moze poza Wami, admini tongue.gif )
3/5 minut spokojnie jak już coś smile.gif
DeyV
pamiętam, że już kiedyś się nad tym zastanawialiśmy (nie jesteś pierwszy, Zajec5 winksmiley.jpg ) i wtedy pomysł upadł.
Jednak przyznam sie szczerze, że czasem już mam dość szukania F5 na klawiaturze, i raz na pare minut taki zabieg naprawe by się przydał.
Tym bardziej, ze byłoby to najlepsze zapewnienie przetrwania sesji (choć pod tym wzgladem i tak jest już bardzo dobrze)

Dlatego uważam, że pomysł, by dodać odświerzanie co np. 180 sekund na stronach:
- głównej - index.php,
- viewforum - viewforum.php

W tym miejscu nie przeszkodzi to nikomu w czytaniu postów, a może znacznie pomóc w przeglądaniu.
Choć ... ciekawe jak się to odbije na statystykach łacza...
Zajec
Cóż, jakby nie patrzeć, zawsze będzie możliwość wyłączenia tego spowrotem :wink: mam coraz większe nadzieje :]
qbba
a moze opcja?? wlaczane w profilu, kto chce niech ma kto nie to nie... (z mozliowscia ustawienia czasu co ile ma sie odsiwezac)

W modyfikacji phpBB nie powinno byc wiekszego problemu...
Zajec
Cytat
a moze opcja?? wlaczane w profilu, kto chce niech ma kto nie to nie... (z mozliowscia ustawienia czasu co ile ma sie odsiwezac)

W modyfikacji phpBB nie powinno byc wiekszego problemu...

no pomysl wlasciwie nie glupi... w wykonaniu chyba tez nie taki trudny
BzikOS
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=5490 winksmiley.jpg
Zajec
Cóż... tam była przewaga na "nie" ale, tylko krowa nie zmienia poglądów biggrin.gif Poza tym z tego co tam czytam - chodzilo glownie o oznaczanie sie postow jako przeczytane.... czy teraz ten maly bug takze wystepuje ? Bo ja nie zauwazylem, a to by oznaczalo drastyczna zmiane wyniku takiego glosowania :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.